
Corolla'nın hibrit sistemi güncelleniyor
25 Aralık 2022 / 13:30 Toyota'nın beşinci jenerasyon hibrit teknolojisi ülkemizde üretilen Corolla Sedan'da da yer alacak

Son 4 yılda Avrupa satışlarında hibrit modellerin oranını yüzde 30’dan yüzde 66’ya çıkaran Toyota, hibrit teknolojsini geliştirmeye devam ediyor. Markanın yeni modeli Corolla Cross'ta yer verilen yeni nesil hibrit sistem, 2023 yılında güncellenecek Corolla'da da görev başına geçiyor. Beşinci nesil hibrit teknolojisini Avrupa tesislerinde üretmek için hazırlıklar yapan Toyota, böylece Corolla'yı daha ekonomik ve daha performanslı bir otomobile dönüştürmüş olacak.

Beşinci jenerasyon Toyota hibrit teknolojisi daha hafif, daha kompakt ve daha yüksek güce sahip elektrik motorlarıyla öne çıkıyor. Günlük sürüşlerde elektrikli sürüş miktarının daha fazla olmasıyla daha düşük tüketim ve CO2 emisyonları sunan yeni hibrit teknolojisi, aynı zamanda daha yüksek performans da sağlıyor. 140 bg güce sahip 1.8 litrelik hibrit motor, önceki jenerasyona göre; Corolla'nın 0-100 km/s hızlanmasını 1.7 saniye iyileştirerek 9.2 saniyeye indirdi.

Beşinci jenerasyon hibrit motor ve şanzımanların üretimi, Polonya tesisinde 77 milyon euro ve İngiltere tesisinde 541 bin euro yatırımla gerçekleştirilen yedi üretim hattının güncellenmesiyle başlayacak. Toyota Polonya’da MG1 ve MG2 elektrik motorları ile hibrit şanzımanları üretirken, bu bileşenler 5. jenerasyon hibrit aktarma organını oluşturmak üzere İngiltere’de 1.8 litrelik benzinli motorla kombine edilecek.

Corolla Sedan, bu önemli güncellemenin yanı sıra ayrıca yeni nesil dijital teknolojilere de kavuşacak. Paylaşılan iç mekan görsellerinde, otomobilin tıpkı Corolla Cross gibi yeni nesil bir dokunmatik ekrana ve yeni bir dijital göstergeye sahip olacağı görülüyor.
-
BOM 2026 sezonuna hazır
BOM, 2026 sezonunda Avrupa’da uluslararası düzeyde iki farklı seride yarışan ilk Türk takımı olacak
-
Defender, Dakar’da çifte podyum elde etti
Defender, 2026 Dakar Rallisi’ndeki ilk katılımında Stock kategorisinde ilk iki sırayı almayı başardı
-
Toyota'dan 200 adetle sınırlı bir GR Yaris
Toyota, Dünya Ralli Şampiyonu Sébastien Ogier’den ilham alan sınırlı üretim bir GR Yaris hazırladı
-
Ferrari ile FerMas iş birliğinin 20’nci yılı
Ferrari’nin Avrupa ve Afrika bölgesinden sorumlu yöneticisi Marco Sambaldi Türkiye’yi ziyaret etti
-
Nissan'dan güneş enerjisiyle çalışan Ariya konsepti
Nissan, Temiz Enerji Günü kapsamında güneş enerjisiyle çalışan Ariya konseptini tanıttı
-
Volvo EX60 yılın ikinci yarısında gelecek
Volvo Cars, 810 km'ye varan menzil vaat eden tamamen elektrikli yeni modeli EX60’ı tanıttı
-
Hyundai insan merkezli robotik çağını başlatıyor
CES 2026’da tanıtılan insansı robot Atlas, insanlarla iş birliğinde üretimde güvenliği artıracak ve Fiziksel Yapay Zeka dönemini başlatacak
-
DS Automobiles'den özel bir konsept
DS Automobiles, DS PENSKE Formula E pilotu Taylor Barnard ile birlikte tasarlanan “Taylor Made N°4 Concept” modelini tanıttı
-
MG ZS Hybrid+ Şubat ayında Türkiye'ye
MG, C-SUV segmentindeki ZS Hybrid+ modelini şubat ayında pazara sunmaya hazırlanıyor
-
Renault'nun küresel atağı devam ediyor
Türkiye ise markanın 2025 yılında Fransa’nın ardından en çok satış yapılan ikinci pazarı oldu























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS