SEKTÖREL › CX-5'in yeni teknolojileri tanıtıldı

CX-5'in yeni teknolojileri tanıtıldı

16 Haziran 2012 / 15:12 Mazda CX-5'in en yeni teknolojileri, Brüksel'de düzenlenen bir Euro NCAP etkinliğinde sahneye çıktı

CX-5'in yeni teknolojileri tanıtıldı
Mazda,13 Haziran tarihinde Autoworld Brüksel’de düzenlenen bir AEB etkinliğinde, tamamen yeni modeli CX-5’te kullanılan bağımsız acil durum frenleme (AEB) sistemini tanıttı.

Euro NCAP tarafından düzenlenen etkinlikte, canlı gösteriler ve test sürüşleri de dahil olmak üzere AEB donanımlı araçlara sahip olan Mazda gibi araç üreticileri yer aldı. Euro NCAP, çeşitli sistemler ve bunların Avrupa pazarlarına yayılımları hakkında olan bir anketinin sonuçlarını açıkladı. Daha sonra, otomotiv profesyonelleri ve uzmanları; AB politikalarını belirleyen kişiler ve ilgili diğer kişiler ile birlikte, bu sistemlerin kaydettikleri ilerlemeleri ve güvenlik açısından faydalarını tartıştılar.

Kompakt bir crossover SUV olan CX-5, öndeki araçları izlemek için bir adet yakın kızıl ötesi sensör kullanan yenilikçi bir AEB sistemi olan Akıllı Şehiriçi Fren Desteği'ne (SCBS) sahip olan ilk Mazda. Bu sistem, 30 km/s’ye kadar acil durumlarda otomatik olarak frenleri devreye sokuyor ve bu sayede çarpışmaları önlemeye veya en azından potansiyel yaralanmaları ve hasarı en aza indirmeye yardımcı oluyor. Yeni çıkacak olan tüm Mazda modellerinin bu donanımla sunulacağı açıklanıyor.

Mazda Motor Avrupa Başkanı ve CEO’su Jeff Guyton konuyla ilgili olarak şunları söyledi “CX-5 etkinlikteki tek SUV araçtı, dolayısıyla bu etkinlik, Mazda’da en yeni aktif ve pasif güvenlik teknolojilerinin bir birleşimini kullanarak kazaları önleme konusuna ne kadar önem verdiğimizi göstermek için harika bir fırsattı.”

ÇOK OKUNANLAR