SEKTÖREL › Dacia, dördüncü sıraya yükseldi

Dacia, dördüncü sıraya yükseldi

13 Ağustos 2022 / 17:10 Dacia, Temmuz'da gerçekleştirdiği 3.566 adetlik satışla binek otomobil pazarında 4. sıraya yükseldi

Dacia, dördüncü sıraya yükseldi

Türkiye’de başarılı satış adetlerine ulaşan Dacia, Temmuz ayında gerçekleştirdiği 3.566 adetlik satış ve %8,7 pazar payı ile binek otomobil pazarında dördüncü sıraya yükseldi. 
Markanın SUV segmentindeki temsilcisi Duster ise 2022'nin ilk 7 ayında en çok satan SUV unvanını korudu. 10 yıldır 4x4 segmentini aralıksız liderliğiyle domine eden Duster'ın ECO-G versiyonu ise 1 kilometrede 1 TL ile Türkiye’nin en düşük yakıt tüketimine sahip otomobili olarak gösteriliyor.

f83cba4d7f4a87e7ccf70d3f5aa2c19b_0.jpg

Yeni marka kimliğiyle Türkiye’ye gelecek 7 koltuklu Jogger ve en ekonomik elektrikli otomobil olma iddiasına sahip Spring, Dacia ürün gamının kapsayıcılığını artıracak. Markanın 2023 yılındaki hedefi ise 2004 yılında giriş yaptığı Türkiye pazarında toplamda 500 bin adetlik satışa ulaşmak.

Dacia'nın tüketicilerinin öncelikli ihtiyaçlarına cevap veren bir marka olduğunu ifade eden MAİS A.Ş. Genel Müdürü Dr. Berk Çağdaş; "Türkiye'de yakaladığımız başarı, marka felsefesinin Türk tüketicisinin beklentileriyle ne kadar örtüştüğünü ortaya koyuyor. Gelecek yıl marka olarak, Türkiye pazarına girdiğimiz tarih itibarıyla toplamda 500 bininci satışımıza ulaşmayı hedefliyoruz. Duster, segmentini uzun yıllardır domine ederken, Sandero ve Sandero Stepway ise B segmentinde iddialarını ortaya koyuyor. Bunlara ek olarak; yılın son çeyreğinde yeni marka kimliğiyle birlikte lansmanını gerçekleştirmeyi planladığımız 7 koltuklu Yeni Jogger ise binek otomobil pazarında önemli bir boşluğu dolduracak. Bir station wagonun uzunluğu, bir MPV'nin genişliği ve bir SUV’un görünümü ile Dacia Jogger çok yönlü gerçek bir aile aracı. Örtüsü kaldırıldığından bu yana büyük bir merak uyandıran, %100 elektrikli Spring ise en ekonomik elektrikli otomobil olma iddiasıyla bizleri heyecanlandırıyor. 2023'ün ilk yarısında Spring modelimizi de ülkemize getirmeyi planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

ÇOK OKUNANLAR