SEKTÖREL › DOD'un satışlarında büyük artış!

DOD'un satışlarında büyük artış!

13 Mayıs 2013 / 01:41 DOD, ikinci elin bir önceki seneye göre yüzde 4 artış gösterdiği pazarda satışlarını yüzde 42 artırmayı başardı

DOD'un satışlarında büyük artış!
İkinci el binek ve hafif ticari araç satışlarında TÜİK verilerine göre geçen yıla oranla yüzde 4'lük bir artış meydana geldiği bildirildi. DOD tarafından yapılan açıklamaya göre, yılın ilk 4 ayında DOD satışları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 42 oranında artarak ikinci el pazarındaki artışın çok üzerinde gerçekleşti.   Yılın ilk 4 ayının otomotiv sektörü için başarılı geçtiği bildirilirken, 2013 yılının 2012'ye oranla çok daha büyük bir pazar rakamına ulaşacağı belirtildi.

DOD'tan yapılan açıklamada, binek araçlarda Şubat ve Mart ayında yoğunlaşan satışların 2.ele de ciddi bir hareket getirdiği vurgulandı. Açıklamada şu görüşlere yer verildi; "Bu artış, sıfır araçlardaki yüzde 13'lük artışın gerisinde olmakla birlikte, toplamda piyasa genişlemesi sözkonusu olduğu için, piyasada canlılığın devam ettiğini vurgulamak gerekiyor. Kredi faizlerindeki düşüş, sıfırda olduğu gibi 2. elde de talebe destek oluyor. Bunun yanında döviz kurunun aylardır sabit kalması da piyasa için önemli bir dayanak noktası. Özellikle orta üst ve lüks sınıf binek araçların satışlarında döviz kuruna bağlı dalgalanma olmaması her zaman çok olumlu bir faktör. İkinci el fiyatları da 2013 başına göre büyük bir farklılık arzetmiyor. Tüm piyasa şartları hem sıfırda hem de 2. elde, binek pazarındaki artışın katkısıyla, 2013'ün 2012'ye göre daha büyük adetlerde kapanacağını gösteriyor."

ÇOK OKUNANLAR