SEKTÖREL › Dünyanın en hızlı şarj istasyonu ABB'den...

Dünyanın en hızlı şarj istasyonu ABB'den...

02 Ekim 2021 / 15:23 ABB, yeni Terra 360 şarj cihazı ile piyasadaki en hızlı şarj deneyimini sunmaya başladı

Dünyanın en hızlı şarj istasyonu ABB'den...

Dünyanın en büyük elektrik şirketlerinden ABB, yeni Terra 360 şarj cihazı ile piyasadaki en hızlı şarj deneyimini sunmaya başladı. Aynı anda dört aracın şarj edilebildiği ünite, aynı zamanda tekerlekli sandalye erişimine uygun ve sürücülerin araçlarını minimum çabayla, hızlı ve kolay şekilde şarj etmesine yardımcı olan ergonomik kablo yönetim sistemine de sahip.

ABB’nin yeni ürünü Terra 360, dinamik güç dağıtımı ile aynı anda dört aracı şarj edebilen modüler bir şarj ünitesi olma özelliğini taşıyor. Bu, hali hazırda bir araç şarj olurken diğer bir aracın şarj için beklemek zorunda kalmayacağı anlamına geliyor. Yeni şarj cihazı maksimum 360 kW çıkışa sahip. Bu da hızlı şarjı destekleyen bir elektrikli otomobilin 15 dakika veya daha kısa sürede, diğer bir deyişle market alışverişi sırasında ya da bir kahve molasında tamamen şarj edilebilmesi anlamına geliyor. 

ee2cc513cd2a914431eec4081ff3d8ea_0.jpg

Terra 360 şarj üniteleri, akaryakıt istasyonlarında, marketlerde ve perakende satış noktalarında elektrikli otomobil sürücülerinin ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra, elektrikli filo araçlarını, kamyonetleri ve kamyonları şarj etmek üzere bir kuruluşun ticari tesisine de kurulabiliyor. Bu, işletmelere bir gecede dört aracı aynı anda şarj etme veya gün içinde elektrikli araçlarının şarjını hızlı bir şekilde doldurma esnekliği sağlıyor. Terra 360 şarj üniteleri az yer kapladığından küçük depo veya alanlar için de önemli avantaj sağlıyor. 

Terra 360 şarj üniteleri tamamen özelleştirilebiliyor. Müşteriler, görünümü kişiselleştirmek için farklı kaplamalar kullanarak veya LED ışık şeritlerinin rengini değiştirerek şarj ünitelerini kendi markalarına göre şekillendirebiliyor. ABB, ayrıca ünitelerde video ve resimleri oynatmak için 27 inçlik reklam ekranı seçeneği de sunuyor. 

ee2cc513cd2a914431eec4081ff3d8ea_1.jpg

ABB Türkiye İletişim Müdürü Hakan Güney; "Dünya genelinde iklim değişikliğiyle mücadele için elektrikli araçları ve şarj ağlarını destekleyen kamu politikaları hazırlanırken, elektrikli araç şarj altyapısına, özellikle hızlı, kullanışlı ve kullanımı kolay şarj istasyonlarına olan talep her zamankinden daha yüksek. Çeşitli ihtiyaçlara uyan şarj seçeneklerine sahip yeni Terra 360 ürünümüz bu talebi karşılamanın ve küresel olarak e-mobiletinin benimsenmesini hızlandırmanın anahtarıdır." dedi.

ÇOK OKUNANLAR