GÜNDEM › Elektrikli VW ID.4'ün seri üretimi başladı

Elektrikli VW ID.4'ün seri üretimi başladı

25 Ağustos 2020 / 14:40 Volkswagen, ID.3'ün ardından ID ailesinin ikinci modeli ID.4’ün seri üretimine Zwickau fabrikasında başladı

Elektrikli VW ID.4'ün seri üretimi başladı

Volkswagen'in ID. model ailesinin ikinci üyesi olan ID.4'ün seri üretimi başladı. Avrupa pazarı için markanın Zwickau tesisinde üretilen otomobilin dünya prömiyerinin ise Eylül ayının sonunda yapılması planlanıyor. ID.4 Türkiye’de satışa sunulacak ilk tam elektrikli Volkswagen modeli olacak. Marka, ID.4'ü öncelikli olarak Avrupa ve Çin, ardından ise ABD pazarına sunacak.

E-mobilitede dünya lideri olma hedefine ulaşmak amacıyla 2024 yılına kadar 33 milyar Euro yatırım yapmayı planlayan Volkswagen Grubu, bu yatırımın 11 milyar Euro'luk kısmını Volkswagen markasına ayırmış durumda. Marka 2025 yılında 1.5 milyon adet elektrikli araç üretmeyi planlıyor.

ID.3'ün ardından markanın modüler elektrik platformu (MEB) temelinde geliştirilen ikinci model olan ID.4, WLTP kriterlerine göre 500 kilometrelik menzil sunuyor. Geniş iç hacmi ve ultra modern dış tasarımıyla dikkat çeken otomobilin keskin hatlara sahip dijital kokpitinde tüm fonksiyonlar dokunmatik yüzeyler ve sezgisel ses kontrol teknolojisiyle sağlanıyor. İlk etapta arkadan itişli olarak pazara sunulacak olan ID.4, sonraki dönemde dört tekerlekten çekişli bir versiyona da kavuşacak. 

ba5e2bfe993edd841e5424c19db254b9_0.jpg

ZWICKAU'DA 2021'DE 300 BİN ELEKTRİKLİ ARAÇ ÜRETİLECEK
Zwickau, büyük bir otomobil üretim tesisinin tamamen elektrikli model üretimine geçtiği ilk fabrika olarak Volkswagen markasının e-mobilite atağında önemli bir rol oynuyor. Bu yıl tamamlanacak tüm dönüşüm çalışmaları sonrasında 2021 yılında MEB teknolojisine sahip yaklaşık 300 bin elektrikli aracın Zwickau fabrikasında banttan indirilmesi hedefleniyor. 

Zwickau tesisi böylece Avrupa'nın en büyük ve en verimli elektrikli araç fabrikası olmakla kalmayacak, aynı zamanda Volkswagen'in küresel üretim ağının dönüşümüne de öncülük edecek. Elektrikli SUV araç üretiminin uluslararası düzeyde gerçekleştirilmesine yönelik hazırlıklar da tam gaz devam ediyor. ID.4'ün üretim öncesi çalışmaları Çin'deki Anting tesisinde da halihazırda başlatılmış durumda. 2022 yılında ise bu modelin üretimine Chattanooga tesisinde de başlanacak.

ÇOK OKUNANLAR