SEKTÖREL › En lüks yıldız satışa sunuldu

En lüks yıldız satışa sunuldu

09 Ekim 2021 / 14:47 Türkiye lansmanı Autoshow 2021’de yapılan yeni S-Serisi Maybach 6.038.300 TL'lik bir etiket taşıyor

En lüks yıldız satışa sunuldu

Sunduğu konfor ve teknolojilerle lüks olgusunu yeni bir boyuta taşıyan Mercedes-Maybach S Serisi, Türkiye pazarına sunuldu. S-Serisi’nin uzun versiyonundan 18 cm daha fazla olan dingil mesafesiyle kabin konforuna odaklanan yeni Mercedes-Maybach S-Serisinin ülkemize ithal edilen S 580 4MATIC Inspiration+ versiyonu 6.038.300 TL'lik fiyat etiketi taşıyor. 

Maybach’ın arka kapıları, diğer S-Serisi modellerine göre daha büyük; ayrıca C sütununda sabit bir üçgen pencere de bulunuyor. Çift renk uygulamasıyla daha da özel bir görünüm kazanan otomobilde, iki rengi birbirinden ayıran çok özel bir çizgi bulunuyor. Otomobil, isteğe bağlı olarak DIGITAL LIGHT far teknolojisi ve elektrikli arka kapılarla da donatılabiliyor. 

30e214069921479e59276bf1a26e6bcc_0.jpg

Mercedes-Maybach S-Serisi’nin kabini yeni S-Serisi’nin tamamen yenilenmiş iç mekan tasarımına dayanıyor. Kabinde beş adede kadar ekran sunuluyor. Yüksek teknolojili bir kumanda merkezi olarak görev alan 12,8 inçlik OLED merkezi medya ekranı standart. İsteğe bağlı olarak trafikteki diğer paydaşların görselini üç boyutlu olarak canlandıran, ayrıca belirgin derinlik ve gölge efektiyle dikkat çeken 12,3 inçlik 3 boyutlu dijital gösterge ekranı da başka bir ayrıcalık olarak sunulmakta. 

Konu bir Maybach olduğunda özellikle de arka koltuklar önem kazanıyor. Mercedes-Benz S-Serisi’nin uzun versiyonundan 18 cm daha uzun olan 3396 mm’lik dingil mesafesindeki bu fazlalığın tamamı arka koltuktaki yaşam alanında kullanılmış. Arka bölüm lüks ve konforun limitlerini zorluyor. Arka bölümü daha çekici kılan “Adaptif Arka Aydınlatma” özelliği ilk kez Mercedes-Maybach S-Serisi’nde kullanıma sunuluyor. Bu özellik sayesinde yolcular, parlaklık dışında ışık kümesinin boyutunu ve konumunu ayarlayabiliyor. Otomobilde ayrıca çalışma aydınlatmasından, rahat salon aydınlatmasına kadar farklı aydınlatma seçenekleri de sunuluyor.

30e214069921479e59276bf1a26e6bcc_3.jpg

Mercedes-Maybach S-Serisi iç mekanında bol miktarda geleneksel lüks detay barındırıyor. Ön koltuklardaki geniş kaplamalar yepyeni bir özellik olarak devreye girerken; kaliteli ahşap yüzeyler de sürücü ve ön yolcu koltuklarının arkasını süslüyor. First-Class arka koltuk donanımında de arkadaki iki koltuğun arasında benzer bir kaplama uygulanıyor. Standart olarak sunulan sol ve sağ taraftaki makam koltukları ile Şoför Paketi, Mercedes-Maybach S-Serisi’nin ideal bir makam aracı olduğunu kanıtlayan özelliklerden bazıları. Makam koltuklarının koltuk minderi ve sırtlığı birbirinden bağımsız olarak ayarlanabiliyor. Ön koltuktaki ayak desteğini ve elektrikli uzatılabilir bacak desteğini kullanarak uyku için en uygun yatma yüzeyi oluşturuluyor. En üst seviyede rahatlık için ayağın ayar aralığı, önceki seriye göre yaklaşık 50 mm uzatılmış. Ayrıca arka koltuk konfor paketi kapsamında da baldır desteği için masaj özelliği sunuluyor. Arka koltuktaki boyun ve omuz ısıtması ise otomobilde yer alan bir başka konfor unsuru olarak öne çıkıyor.

30e214069921479e59276bf1a26e6bcc_1.jpg

Yeni Maybach S-Serisi’nde 2018 yılında tanıtılan, uyarlanabilir ikinci nesil MBUX sunuluyor. MBUX, çeşitli araç sistemleri ve sensör verileri ile ağa bağlanıyor olmasıyla ayrışıyor. Bazıları OLED teknolojisine sahip beş parlak ekran, aracın konfor işlevlerini kontrol etmeyi kolaylaştırıyor. Mercedes-Maybach S-Serisi, isteğe bağlı olarak arkada MBUX İç Mekan Yardımcısı ile donatılabiliyor. MBUX İç Mekan Yardımcısı, kullanıcının çok sayıda isteğini de algılayabiliyor. Sistem bunu yaparken kullanıcının bakış yönünü, el hareketlerini ve vücut dilini yorumlayarak otomatik araç fonksiyonlarında yardımcı oluyor. Mercedes-Maybach S-Serisi, tavan döşemesindeki 3D lazer kameralar yardımıyla arka yolcuların jest ve hareketlerini de kaydedebiliyor. Örneğin MBUX İç Mekan Yardımcısı, kullanıcının el hareketi ile emniyet kemerine uzanma niyetini tespit eder etmez ilgili taraftaki otomatik emniyet kemeri uzatma fonksiyonunu etkinleştiriyor. Tüm bunların yanında araçtan inme uyarı sisteminin de fonksiyonunu geliştiren yeni S-Serisi, arkadaki yolcunun araçtan ayrılmak istediğini de farkedebiliyor ve gerekli gördüğü, tehlikeli bir durum algıladığında görsel ve sesli olarak yolcuyu uyarıyor.

Mercedes-Maybach S-Serisi’nde kısmen elektrik destekli motorlar kullanılıyor. Elektrik desteğini ikinci nesil entegre bir marş jeneratörü (ISG) sağlıyor. ISG, sürüş anında içten yanmalı motora 15 kW'a kadar güç desteği veriyor; sabit hızlı sürüşlerde “süzülme” fonksiyonunu destekliyor; start-stop özelliğini daha konforlu hale getiriyor ve de sürüş sisteminin genel olarak daha verimli olmasını sağlıyor. Dört tekerlekten çekiş ise tüm versiyonlarda standart olarak sunuluyor. Yeni S-Serisindeki 9G-TRONIC otomatik şanzıman da ISG ile entegrasyon için daha da geliştirilmiş. 

30e214069921479e59276bf1a26e6bcc_2.jpg

Mercedes-Maybach S-Serisi’nin tüm versiyonlarında, sürekli ayarlanabilir amortisör sistemi ADS + ile AIRMATIC havalı süspansiyon standart olarak sunuluyor. Sürücü, DYNAMIC SELECT üzerinden motor-şanzıman, ESP®, yürüyen aksam ve direksiyonun karakteristiğini ayrı ayrı değiştirebiliyor. DYNAMIC SELECT, ayrıca tamamen sürüş konforuna odaklanan bir MAYBACH sürüş programı da kullanıma sunuyor. Otomobilde isteğe bağlı olarak aktif E-ACTIVE BODY CONTROL yürüyen aksam sistemi de sunuluyor. Bir stereo kamera yardımıyla yol yüzeyini tarayan ve adeta yol yüzeyindeki dalgalanmaları düzelten sistem ayrıca olası bir yandan çarpma durumunda aracı yükselterek ek koruma da sağlıyor.

Mercedes-Maybach S-Serisi’nde isteğe bağlı olarak sunulan bir diğer teknoloji olan arka aks yönlendirmesi özellikle şehir içindeki manevra kabiliyetini arttırıyor. Arka aks yönlendirme özelliği ile dönüş çapı iki metreye kadar azalıyor. Müşteriler; 4,5° ve 10° olmak üzere iki farklı arka aks yönlendirme tipinden birini seçebiliyor. Buna bağlı olarak otomobilin dönüş çapı 13,4 metre yerine 12,4 metre veya 11,4 metre olarak gerçekleşiyor.

Mercedes-Maybach S-Serisi’ndeki güvenlik donanımları da dikkat çekici. Standart donanım olarak sunulan yenilikçi arka hava yastığı, şiddetli önden çarpışmalarda emniyet kemerini takan arka koltuk yolcularının baş ve boyun bölgesindeki stres seviyelerini önemli ölçüde azaltıyor. Mercedes-Maybach S-Serisi ile birlikte bir sedanın arka koltuk yolcuları da ilk kez otomatik emniyet kemeri uzatma özelliğinden yararlanıyor. Yeni ve kapsamı genişletilen sürüş destek sistemleri ise hız uyarlama, mesafe ayarlama, direksiyon yönlendirmesi ve şerit değişikliği olmak üzere sürüş koşullarına uygun desteklerle günlük hayatı kolaylaştırıyor. Mercedes-Benz’de üst seviye sürüşün, DRIVE PILOT ile 2021 yılının ikinci yarısından itibaren seri üretime geçmesi bekleniyor. DRIVE PILOT, otoyolun uygun bölümlerinde ve trafiğin yoğun olduğu durumlarda sürücüye ilk etapta yasal olarak izin verilen 60 km/s hıza kadar sürüş görevini üstlenme önerisinde bulunabiliyor.

ÇOK OKUNANLAR