KONSEPT › Exalt konsepti Paris’te yeniden vitrine çıkacak

Exalt konsepti Paris’te yeniden vitrine çıkacak

06 Eylül 2014 / 17:41 Peugeot ilk olarak Pekin Otomobil Fuarı'nda gösterdiği konsept otomobilini elden geçirdi

Exalt konsepti Paris’te yeniden vitrine çıkacak

Peugeot bu yılın başında Pekin Otomobil Fuarı’nda tanıttığı dikkat çekici Exalt konseptinin Avrupa versiyonunu önümüzdeki ay düzenlenecek Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtmaya hazırlanıyor. Aracın karoseri ham çelikten Shark Skin’e (Köpekbalığı Derisi) kadar değişen gri tonlarıyla göze çarpıyor.

Konsept otomobilin iç mekanı, ilk olarak 2012’de Onyx konseptinde  Newspaper Wood (Gazete Ahşapı) rengini büyük günlük gazetelerin ekonomi sayfalarından alıyor.

Sadece 1700 kg ağırlığı sahip Peugeot Exalt dört tekerleği arasında dağıtılan 340 bg’lik toplam güce sahip HYbrid4 plug-in çekiş ünitesine sahip. Peugeot Sport tarafından geliştirilen 270 bg’lik 1.6-litre THP motor 6-ileri otomatik vites kutusuyla eşlenmiş. Peugeot’nun RCZ-R modelinde de karşımıza çıkan bu ünite 170 bg/l’lik özgül güç oranıyla dünyanın en iyi değerlerinden bir tanesini sunuyor. Otomobilin çok salıncaklı arka dingili üzerinde yer alan 50 kW’lık elektrik motoruyla eşlenen bu ünite otomobilin tamamen elektrikli veya hibrit sürüş yapabilmesine yardımcı olurken, elde edilen toplam gücü 340 bg’ye çıkarıyor.

Ekim ayının ilk haftası ile birlikte başlayacak olan Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak olan Peugeot Exalt konsepti markanın hatchback tasarımı ile vizyonunu ön plana çıkarıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR