YENİ MODELLER › Fenyr SuperSport ortaya çıktı!

Fenyr SuperSport ortaya çıktı!

14 Kasım 2015 / 18:23 Lübnanlı üreticinin yeni süper otomobili köşeli hatlarıyla dikkat çekiyor

Fenyr SuperSport ortaya çıktı!

W Motors, Magna Steyr ve RUF ile birlikte geliştridiği yeni modeli Fenyr SuperSport’u tanıttı. Merkezi Lübnan’da yer alan üreticinin Lykan HyperSport modelinin halefi niteliğinde olan ikinci modeli, bir önceki otomobile göre daha güçlü motoru ve daha hızlı olması ile dikkat çekiyor. Köşeli hatlar ile bombeli yüzeyleri birleştirmeyi başaran bir tasarıma sahip olan yeni modelin gövde panellerinin tamamı otomobilin ağırlığını düşük tutabilmek amacıyla karbon fiberden üretilmiş ve bu paneller ayrıca yüksek aerodinamik verimlilik sağlayacak şekilde optimize edilmiş.

0-100 km/s sprintini 2.7 sn’den daha düşük sürede tamamladığı açıklanan yeni otomobilin maksimum hızı ise 400 km/s’den fazla olarak veriliyor. Kağıt üzerinde dünyada yer alan en hızlı otomobillerden bir tanesi olan Fenyr SuperSport’un derisinin altında ise RUF tarafından üretilen 4-litre hacimli altı silindirli çift turbolu boxer motor yer alıyor ve bu motorun en az 900 bg güç ile 1.200 Nm torka sahip olduğu söyleniyor.

Otomobilin iç mekanının fotoğrafları henüz yayınlanmış değil, ancak W Motors Fenyr SuperSport’un fiyatının 3.4 milyon dolarlık fiyat etiketine sahip olan Lykan HyperSport’tan daha yüksek olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR