KONSEPT › Geleceğin Audi'si: Aicon

Geleceğin Audi'si: Aicon

20 Eylül 2017 / 13:36 Audi'nin Aicon konsepti geleceğin nasıl şekilleneceğinin sinyallerini veriyor...

Geleceğin Audi'si: Aicon

Audi, Frankfurt Otomobil Fuarı'nda otonom otomobillerin geleceği hakkında fikir veren Aicon konseptini sergiledi. Tamamen elektrikli bir otomobil olan Aicon'ın, tek bir şarjla 700-800 km arasında menzil sunacağı açıklanmakta. Direksiyonsuz ve pedalsız bir konsepte sahip olan Aicon, modern iletişim teknolojisinin tüm imkanlarından yararlanıyor. Geleceğin otonom araç sürüşüne ilişkin en gerçek işaretleri verdiği iddia edilen Aicon, uzun hüzmeli farlara ihtiyaç duymuyor Lazer ve radar algılama sistemiyle karanlıkta da görüş sağlayan Aicon güvenli şekilde yol alabiliyor ve engelleri tespit edebiliyor.

5444 mm uzunluğu, 2100 mm genişliği ve 1506 mm yüksekliğiyle D segmenti boyutlarında olan konsept otomobilin 3470 mm'lik aks aralığı ise A8’den 240 mm daha uzun. Bu da aracın iç hacmini ciddi miktarda arttırıyor.

Audi e-tron Sportback konseptinde olduğu gibi, Aicon’da da Audi'nin gelecek nesil elektrikli otomobillerinin tipik bir özelliği olan ters altıgen bir ızgara bulunuyor. Geleneksek far ve aydınlatma üniteleri de, Audi Aicon’da yerini yüzlerce üçgen piksel segmenti içeren tamamen dijital görüntüleme yüzeylerine bırakmış. Geniş yüzeyler ve 600’den fazla 3 boyutlu pikselle, çok yönlü grafik, animasyon ve herhangi bir renkte bilgi görselleştirmeye olanak tanıyan sistem sayesinde Audi Aicon sürüş durumuna adapte olabiliyor. Audi Aicon’un solunda ve sağında yatay olarak yer alan ve göze benzeyen aydınlatma üniteleri, genişliyor, kısılıyor ve hatta yanından geçenleri takip edebiliyor. Bu sayede yayalar ve bisikletlileri tehlikeli durumlarla ilgili uyarmak amacıyla ekran yüzeylerinde animasyonlar kullanıyor.

ÇOK OKUNANLAR