GÜNDEM › Ghibli'ye Amerika ve Avrupa'dan ödül var...

Ghibli'ye Amerika ve Avrupa'dan ödül var...

29 Kasım 2013 / 08:23 Maserati Ghibli, Avrupa ve Amerika’da en yüksek güvenlik standartlarını elde etti!

Ghibli'ye Amerika ve Avrupa'dan ödül var...

Maserati Ghibli, Avrupa’da Euro NCAP değerlendirmesinde 100 üzerinden 86 puanla 5 Yıldız alırken, Amerika Birleşik Devletleri’nde de rakiplerini geride bırakarak “Sınıfının En Güvenli Otomobili” seçildi. Ghibli, ABD’de araç güvenliği konusunda otorite sayılan IIHS (The Insurance Institute for Highway Safety-Otoyol Güvenliği Sigorta Enstitüsü) tarafından gerçekleştirilen çarpışma testleri sonucunda gösterdiği performansla “Sınıfının En Güvenli Otomobili” olma başarısına erişti.

İtalyan lüks otomobil üreticisi Maserati’nin yeni üretim stratejisinin önemli bir adımını oluşturan ve Türkiye’de Tofaş çatısı altınaki Fer Mas tarafından satışa sunulan  Ghibli, bağımsız araç güvenliği kuruluşu Euro NCAP ve IIHS (Amerikan Otoyol Güvenliği Sigorta Enstitüsü) tarafından en yüksek güvenlik standartları ile ödüllendirildi.
Maserati Ghibli, Avrupa’da Euro NCAP’in uyguladığı güvenlik testlerinde 100 üzerinden 86 puan elde ederek 5 Yıldız almaya hak kazandı. Ghibli, dünya otomotiv endüstrisinde önemli bir kriter olarak kabul edilen Euro NCAP değerlendirmesinde, kabin içi yetişkin korumada 100 üzerinden 95 puan aldı. Maserati Ghibli, kabin içi çocuk güvenliğinde 79 puan almaya hak kazanırken, yaya güvenliğinde 74, sürücü destek sistemlerinde ise 81 puan alarak yüksek güvenlik dereceleri elde etme başarısına erişti.

A.B.D’de de “Sınıfının En Güvenli Otomobili” Maserati Ghibli

Geçtiğimiz Ekim ayından itibaren Türkiye yollarında boy göstermeye başlayan Maserati Ghibli, A.B.D’de IIHS’nin gerçekleştirdiği  değerlendirmede de  analiz edilen tüm güvenlik alanlarında en yüksek sınıfta yerini aldı.

IIHS tarafından gerçekleştirilen, yüksek hızda önden ve yandan çarpma testleri, takla testi ve arkadan çarpmalarda boyun incinmesine karşı koltuk/başlık kısıtlamaları ölçümleri sonrası, bu dört testin hepsinden  başarı ile geçen  Maserati Ghibli bu performansıyla, dünyanın tüm pazarlarında geçerli güvenlik standartlarına sahip olduğunu da kanıtlamış oldu.

Maserati mühendisleri tarafından gerçekleştirilen binlerce saatlik sanal geliştirme simülasyonu sonrası, 200 civarında testin yanı sıra, 100’den fazla çarpışma simülasyonuna tabi tutulan Ghibli, hem Avrupa hem de A.B.D’de iki önemli güvenlik ödülü elde etmesiyle ön plana çıkıyor.

02ef6bfe6f49007f3efb5c79d45af024_0.jpg

 

ÇOK OKUNANLAR