
Hibrit motorlu yeni Santa Fe Türkiye'de...
14 Temmuz 2021 / 10:15 Yeni Santa Fe, 230 beygir gücünde 1.6 litrelik hibrit motor ve teknolojik donanımlar sunuyor

Geçtiğimiz hafta B-SUV modeli BAYON’u Türkiye pazarına sunan Hyundai, şimdi de D-SUV modeli yeni Santa Fe'yi ülkemize ithal etmeye başladı. Teknolojik özelliklere, şık bir tasarıma, geniş iç mekana, hibrit teknolojili 1.6 litrelik güçlü bir motora ve dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan Santa Fe 889.000 TL’lik fiyat etiketi taşıyor.

Santa Fe, LED farlarla kombine ön ızgarası ve gündüz yanan farları (DRL) ile markanın yeni tasarım kimliğini ortaya koyuyor. Geometrik desenli geniş bir ızgaraya sahip olan yeni Santa Fe, sportif ön ve arka tamponları ve kaslı gövdesi ve 19 inç jantlarıyla dikkat çekici bir görünüme sahip.

Türkiye’de Progressive adında tek bir donanım seçeneği ve tek motor tipiyle satışa sunulan Santa Fe, 7 koltuklu oturma düzeni ile kalabalık ailelerin de dikkatini çekiyor. Standart olarak deri döşemelere sahip otomobilin ön ve arka koltukları ısıtmalı olarak gelirken ön koltuklarda soğutma özelliği de bulunuyor. Direksiyon simidi de ısıtmalı olan otomobilin ön konsolunda elektronik bir vites paneline yer verilmiş. Santa Fe, 12.3 inçlik dijital gösterge paneli ile donatılmış. Kokpitte dikkat çeken bir diğer donanım ise diğer Hyundai SUV modellerinden aşina olduğumuz 10.25 inçlik bilgi eğlence ekranı bulunuyor. Krell müzik sistemi ile desteklenen bu ekranda Apple Car Play ve Android Auto bağlantı özelliği bulunuyor. Santa Fe, günümüzün gereksinimi olan kablosuz şarj sistemi de sunuyor.

Park esnasında veya sıkışık alanlardaki manevralarda sürücünün yardımına koşan 360 derecelik kamera sistemi de Santa Fe’nin güvenlik donanımlarından birini oluşturuyor. Dur kalk özellikli akıllı hız sabitleme kontrolü, şeritte kalma asistanı, şerit takip asistanı ve ön çarpışma engelleme asistanı ile donatılan Santa Fe, ayrıca elektrikli bagaj kapağına da sahip.

Yeni nesil 1.6 litrelik T-GDi "Smartstream" motorla donatılan Santa Fe, Hyundai'nin yeni Sürekli Değişken Valf Süresi (CVVD) teknolojisini kullanan ilk model. Performanslı kullanımın yanı sıra yakıt verimliliğini de ön planda tutan bu sistem, motoru daha da optimize etmek için “Düşük Basınçlı Egzoz Gazı Devirdaimi (LP EGR)” özelliğine sahip. Hyundai, yeni Santa Fe modelinde elektrifikasyona da yer veriyor. Turbo benzinli motoru, hibrit teknolojisi ile destekleyen Hyundai, motor performansını ve yakıt ekonomisini bir arada sunuyor. Direkt enjeksiyonlu turbo beslemeli motor, 44.2 kW’lik elektrik motoruyla kombine olarak 230 beygir güç üretirken aynı zamanda 350 Nm maksimum tork sağlıyor. Gücünü lityum ion polimer bataryaya aktaran bu elektrik motoru, özellikle şehir içi trafiğinde Santa Fe’nin emisyon ve yakıt tüketim değerlerini aşağıya çekerken aynı zamanda performansa da katkıda bulunuyor.
-
Tofaş, ABD'ye yeniden ihracata başlıyor
K0 kodlu hafif ticari, Ram ProMaster City adıyla Kuzey Amerika’ya ihraç edilecek
-
Yeni Volkswagen T‑Roc satışa sunuldu
T-Roc, yeni bir tasarıma, hafif hibrit motora ve gelişmiş sürüş destek sistemlerine sahip
-
Borusan Next’ten Florya’da yeni servis noktası
Borusan Next, özel servis yapılanmasını genişletme stratejisi kapsamında üçüncü servis noktasını İstanbul Florya’da hizmete açtı.
-
Mercedes-Benz Otomotiv’de görev değişimi
Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan, 30 Haziran 2026’da görevini Stuttgart’tan Türkiye’ye gelecek Şenol Bayrak’a devredecek.
-
IONIQ 3 Milano Tasarım Haftası’nda tanıtılacak
İzmit’te üretilecek IONIQ 3 ilk kez 2026 Milano Tasarım Haftası’nda sahneye çıkacak
-
Güncellenen Opel Astra Nisan’da Türkiye’de
Makyajlı Astra ülkemizde ilk etapta 130 HP gücünde 1.5 litrelik dizel motorla sunulacak
-
OMODA & JAECOO'dan farklı bir konumlandırma
Marka, “Hareket Halinde Sanat” tasarım felsefesiyle otomobili modern yaşamın stil sahibi bir parçası olarak konumlandırıyor.
-
ODMD'nin yeni başkanı Hakan Tiftik oldu
Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği, 40. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı gerçekleştirdi
-
Yıldızlı markanın zirvesi yenilendi
Mercedes‑Maybach S‑Serisi, tarihinin en kapsamlı güncellemelerinden biriyle sahneye çıktı























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS