SEKTÖREL › Honda CR-Z'de +13 bg'lik makyaj

Honda CR-Z'de +13 bg'lik makyaj

03 Ekim 2012 / 22:58 Honda'nın hibrit sporcusu CR-Z, makyajla birlikte hem güçlendi hem de bir Sport+ butonuna kavuştu

Honda CR-Z'de +13 bg'lik makyaj
Honda, hibrit teknolojili coupe modelinde bazı değişiklikler gerçekleştirdi. Yeni bir ön tampona, ızgaraya, aerodinamik yeni bir arka difüzöre ve yeni tasarım jantlara kavuşan CR-Z, artık Enerjik Sarı ve Aurora Mor adında iki yeni renk seçeneğine de sahip. Kabin renklerinde de bazı düzenlemeler yapılan CR-Z'deki en büyük değişiklikse artan güç olarak dikkat çekiyor.

CR-Z'nin hem benzinli motorunda hem de elektrikli güç ünitesinde bazı revizyonlar bulunuyor. Değişken supap zamanlamasında, krank milinde ve elektronik kontrol ünitesinde yapılan değişiklik sonucunda 1.5 litrelik benzinli motorun gücü 114 bg'den 121 bg'ye yükselmiş. Elektrikli motorun gücüyse yeni bataryaların da etkisiyle 10 kW'den 15 kW'ye çıkarılmış. Bu artışlarla birlikte hibrit sistemin toplam gücü 137 bg'ye, maksimum tork ise 16 Nm artışla 190 Nm'ye ulaşmış. Tüm bu güç artışıyla birlikte CR-Z'nin 0-100 km/s süresiyse 9.7 saniyeden 9 saniyeye gerilemiş.

Honda, makyajla birlikte CR-Z'de bir Sport+ butonuna da yer veriyor. Direksiyonun üzerinde yer alan bu buton, bataryaların doluluk oranı yüzde 50'den fazla olmak kaydıyla, otomobilin hızlanma performansını anlık olarak artırıyor. Tüm bu güç ve performans artışına rağmen yakıt ekonomisinden de ödün vermediği açıklanan makyajlı CR-Z'nin 2013 yılının başında satışa sunulacağı açıklanıyor.

ÇOK OKUNANLAR