SEKTÖREL › Honda HR-V'nin güçlü versiyonu Türkiye'de

Honda HR-V'nin güçlü versiyonu Türkiye'de

05 Haziran 2020 / 21:06 182 beygir gücünde 1.5 litrelik turbo motorlu HR-V Sport Türkiye pazarına sunuldu

Honda HR-V'nin güçlü versiyonu Türkiye'de

Honda'nın son yıllarda ülkemizde sadece 130 beygir gücünde atmosferik motor seçeneğiyle sunduğu HR-V'nin merakla beklenen güçlü motor seçeneği de artık Türkiye yollarında. Civic model ailesinden tanıdığımız 182 beygir gücündeki 1.5 litrelik VTEC TURBO motora sahip olan HR-V Sport, 249 bin TL'lik fiyat etiketiyle Honda bayilerindeki yerini aldı.

Tıpkı atmosferik versiyon gibi CVT şanzımanla kombine edilen turbo motor, yüksek gücü ve 220 Nm'lik torku sayesinde HR-V'yi 0'dan 100 km/s hıza 8.6 saniyede çıkarabiliyor. 6.0 lt/100 km olarak açıklanan ortalama yakıt tüketimiyle ekonomik bir karaktere de sahip olan bu yeni seçenek, otomobilin performansına uygun detaylar içeriyor. Platin Gri gövde rengi de HR-V Sport'a özel olarak sunuluyor.

c102161f74c1f0d33fc699e56fde0836_0.jpg

HR-V Sport'un sportif değişimlerle yenilenen iç ve dış görüntüsü de dikkat çekici. İlk bakışta dikkat çeken bal peteği görünümlü ön ızgarayı tamamlayan siyah renkteki yan marşpiyeller, siyah jantlar, siyah yan aynalar, siyah çamurluk korumaları ve siyah arka tampon, Honda HR-V Sport'un sportif kimliğini destekliyor. Bu parlak siyah detaylara ek olarak LED ön sis farları, 18’inçlik siyah jantlar, çift egzoz çıkışı ve spor arka tampon da yeni görünümü destekleyen detaylar arasında yer alıyor.

0481b1a2fc004093bce02b25459f7a65_0.jpg

Honda HR-V’nin dokunma hissi uyandıran yumuşak malzemelerle bezenen Magic Seat® tasarımı da yolcuyu daha da kavrayan bir yapıyla geliştirilmiş. İç mekandaki en belirgin değişim, koltuklarda ve konsolda kendini gösteren siyah ve koyu kırmızı renkleri içeren tasarım oluyor. Alaşım pedallar da dış gövdedeki parlaklığı kabine taşıyor. 

HR-V Sport'un konfor özellikleri arasında Executive donanımda da yer alan Aktif Gürültü Engelleme Sistemi yer alıyor. Bu özellikle yeni Honda HR-V’de sürücü ve beraberindeki yolcular 100 km/s hızla seyahat ederken sadece 65 dB’lik kabin gürültüsü hissedebiliyor.

Honda Connect ile gelişmiş multimedya ve bağlanabilirlik çözümleri sunan Honda HR-V Sport, elektrikli park freni, dokunmatik iklimlendirme paneli ve One-Touch Indicator gibi özelliklerin yanı sıra Akıllı Dokunmatik İç Mekan tasarımı da kullanım kolaylığını arttırıyor.  

ÇOK OKUNANLAR