SEKTÖREL › i20 Avrupa’da büyük satış başarısı gösteriyor

i20 Avrupa’da büyük satış başarısı gösteriyor

23 Şubat 2016 / 14:05 Hyundai’nin İzmit’te ürettiği model Avrupa’da en çok tercih edilen otomobillerden biri oldu

i20 Avrupa’da büyük satış başarısı gösteriyor

Hyundai Assan İzmit Fabrikası’nda üretilen i20, Türkiye’nin yanı sıra Avrupa pazarında da en çok tercih edilen otomobillerden biri oldu. Avrupa pazarında büyük bir rekabetin yaşandığı B segmentinde bugüne kadar 1 milyondan fazla satış yaparak dikkat çeken Hyundai, özellikle yeni jenerasyon i20 ile 2015 yılında büyük bir çıkış yakaladı ve satışlarını yüzde 12 artırmayı başardı.

2002 yılında Getz ile birlikte Avrupa’da B segmentine giriş yapan Hyundai, pazarda 2008 yılına kadar bu modeli ile yer aldı. 2008 yılından sonra i20 modelini tanıtarak çıkışını sürdüren Hyundai, ikinci nesil i20’nin artan kalitesi ve konforuyla beraber otomobil tutkunları arasındaki popülerliğini ve bilinirliğini yükseltti.

Avrupa’da B segmentinde 2.7 milyon adetin üzerinde araç satılırken bu değer toplam satışların yüzde 22’sini oluşturuyor. Bu önemli pazardan kendine pay almak için model kalitesini sürekli üst düzeyde tutmak için efor sarf eden Güney Koreli üretici, 2014 yılının sonlarına doğru piyasaya sunduğu GB kodlu yeni i20’yle de bu hedefine ulaşmış oldu. Hyundai i20, Avrupa pazarında çok fazla tercih edilerek markanın Avrupa’daki satışlarının yüzde 20’sini oluşturdu. Üretici, 2015 yılında Avrupa’da toplam 458.000 adet araç satışı gerçekleştirirken bu miktarın 92.000 adeti ise yeni i20’ye ait.

Markanın Kore dışındaki ilk fabrikası olan Hyundai Assan İzmit Fabrikası da bölgenin küçük otomobil ihtiyaçlarını karşılayarak, i20 modelinin Avrupa’daki tek üretim üssü haline geldi. Şu anda Türkiye’de en çok binek otomobil üretimi gerçekleştiren ikinci fabrika konumundaki Hyundai Assan, gerçekleştirdiği ihracat rakamlarıyla da yurt dışına en çok binek araç gönderen ikinci fabrika olarak öne çıkıyor. Her yıl 40’tan fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren Hyundai Assan’ın yıllık hacmi 200.000 adetten yüksek.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR