YENİ MODELLER › İşte Audi’nin bebek crossover’ı!

İşte Audi’nin bebek crossover’ı!

01 Mart 2016 / 19:03 Merkezi Ingolstadt’ta yer alan üretici yeni modelini Cenevre Otomobil Fuarı’nda gösterdi

İşte Audi’nin bebek crossover’ı!

Audi uzun bir teaser oyunun ardından Cenevre Otomobil Fuarı’nın kapılarını ziyarete açması ile birlikte yeni crossover modeli Q2’nin ortaya çıkarttı. Alman üreticinin Q ailesinin son üyesi ağabeyleri ile benzer çizgilere sahip olmasına karşın, özellikle far ve stopları ile oldukça farklı görünüyor. Daha küçük boyutlarının yanı sıra, farklı renkte boyalı C-sütunlarına da sahip olan yeni modelin bu detayının aracın sportifliğine gönderme yaptığı iddia ediliyor. Markanın en tek parça ızgara tasarımına sahip olan Q2, ayrıca büyük hava girişleri, yüksek omuz çizgisi, çamurluklarda yer alan plastik gövde korumaları ve markanın diğer crossover modellerine kıyasla daha açılı bir şekilde alçalan tavan çizgisi ile birlikte geliyor. Aracın sportif tasarımı arka kısımda tavana yerleştirilmiş belirgin spoyleri ve yeni tasarıma sahip LED stoplar ile devam ediyor. Stopların yeni tasarımı Q2’nin daha genç görünmesini sağlıyor. Yeni modelin asfaltı terk etmesi pek olası bir durum değil, ancak Audi tasarımcıları aracın ön ve arkasında gövde altı korumalarına yer vermeyi tercih etmiş. Marka yetkilileri bu korumalara rağmen yeni aracı “şehir tipi bir araç” olarak niteliyor.

Yalnızca beş kapılı ve beş koltuk düzen ile birlikte sunulan yeni otomobil 4.19 metre uzunluğa, 1.79 metre genişliğe, 1.51 metre yüksekliğe ve 2.6 metrelik aks mesafesine sahip. Alman üretici Q2’nin bagaj hacmini 405 litre olarak açıklarken, arka koltukların yatırılması ile birlikte bu hacim 1.050 litreye yükseliyor.

Audi’nin en küçük Q modeli, markanın diğer modellerine benzer bir kabin tasarımına sahip. Orta konsolun üst kısmına yerleştirilen MMI ekranı otomobil ile birlikte standart olarak sunuluyor, MMI touch özellikli MMI navigation plus infotainment sistemi ise opsiyon listesinde yer alıyor. Tamamen dijital Audi Virtual Cockpit head-up display de opsiyonel donanımlar arasında bulunuyor. Alman üretici Audi pre sense çarpışma önleme sistemini standart olarak sunuyor, dur-kalk özellikli adaptif hız sabitleyici, yoğun trafik asistanı, şeritten ayrılma uyarısı, şerit takip asistanı, trafik işareti algılama gibi sistemlere ise ekstra ücret ödenerek sahip olunabiliyor.

Audi Q2’nin benzinli motor seçenekleri üç silindirli 1-litre hacimli TFSI, dört silindirli 1.4-litre hacimli TFSI v e 2-litre hacimli TFSI turbo motorlardan oluşuyor. Volkswagen Grubu’nun tanıdık 1.6-litre TDI ve iki farklı güç çıkışına sahip 2-litre TDI turbo dizel motorları ise dizel motor seçeneklerini oluşturuyor. Q2 ürün gamının motor güçleri 116 bg ile 190 bg arasında değişiyor. Standart olarak 6-ileri manuel şanzıman ile sunulacak olan bu motorlar, istenildiği takdirde ekstra ücret karşılığında 7-ileri çift kavramalı şanzıman ile eşlenebilecek. Tüm motorlar ürettikleri güçleri standart olarak aracın ön tekerleklerine yollayacak, quattro dört tekerlekten çekiş sistemi ise 2-litre hacimli motorlar ile birlikte satın alınabilecek olan bir opsiyon olacak.

Audi yeni crossover’ı Q2’nin siparişlerini yaz başında almaya başlayacak. Yeni model bu yılın sonbaharında satışa sunulacak.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR