YENİ MODELLER › İşte Mercedes-Benz’in BMW X6’ya cevabı: GLE Coupe

İşte Mercedes-Benz’in BMW X6’ya cevabı: GLE Coupe

10 Aralık 2014 / 23:05 Alman üretici Detroit Otomobil Fuarı’nda tanıtacağı yeni modeli ile rakibini tahtından indirmeyi hedefliyor

İşte Mercedes-Benz’in BMW X6’ya cevabı: GLE Coupe

Mercedes-Benz, BMW X6’nın segmentindeki hegemonyasına son vermek amacıyla ürettiği ve GLE Coupe adını verdiği yeni modelini tanıttı. Marka tarafından coupe ve crossover’ın “nefes kesen” bir bileşimi olarak betimlenen crossover tanıdık burnu, dinamik tavan çizgisi ve S-Serisi Coupe’yi andıran kendine has arka kısmı ile dikkat çekiyor. Plastik gövde korumaları, krom detaylar, çift egzoz çıkışı ve 20 inçlik standart alaşım jantlar ise diğer önemli unsurlar arasında yer alıyor.

GLE 450 AMG, agresif AMG gövde kiti, 21-inçlik hafif alaşım jantları ve daha yüksek hızlarda otomobili yere yaklaştıran AIRMATIC adaptif süspansiyon sistemi ise bir adım ileri gidiyor. Bu otomobil agresif gövdesinin yanı sıra INDIVIDUAL, COMFORT, SLIPPERY, SPORT ve SPORT+ olmak üzere beş farklı özel ayarlanmış sürüş modunu bünyesinde barındıran Dynamic Select sistemi ile birlikte gelen 9-ileri otomatik şanzımanı ile de dikkat çekiyor. SPORT+ modunda vites geçişleri “akustik olarak vurgulanıyor” ve kokpit bileşenleri daha hızlı ve daha keskin tepkilere sahip oluyor. Crossover’ın multimedya ekranında ise aracın yatay ve dikey eylemsizliği ile direksiyon açısını “motor sporları grafiklerine benzer bir şekilde” gösteren bir grafik yer alabiliyor.

İç mekanda yukarıda bahsettiğimiz yeni ekranın yanı sıra spor koltuklar, spor direksiyon ve alüminyum veya ahşap detaylar yer alıyor. GLE 450 AMG ise nappa deri ile kaplanmış spor direksiyonu, paslanmaz çelik pedalları ve parlak siyah ve karbon fiber detayları ile fark yaratıyor.

Henüz detaylı olarak açıklanmamış olsa bile Mercedes-Benz’in GLE Coupe’yi birkaç motor seçeneği ile birlikte sunacağı biliniyor. GLE 350 d 4MATIC 258 bg güç ve 620 Nm tork üreten dizel seçenek olarak göze çarparken, daha fazla güç arayanlar için kaputunun altında 333 bg gücünde 3-litre çift turbo V6 benzinli motor barındıran GLE 400 4MATIC seçenekler arasında yer alıyor. Yukarıda da detaylı bir biçimde bahsettiğimiz GLE 450 AMG ise aynı 3-litre çift turbo V6 motordan 367 bg güç ve 520 Nm tork elde ediyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR