YENİ MODELLER › Jaguar XE Londra’da tanıtıldı

Jaguar XE Londra’da tanıtıldı

09 Eylül 2014 / 10:07 Britanyalı üretici yeni modeliyle BMW 3 Serisi ve Mercedes-Benz C-Serisi'nin karşısına çıkacak

Jaguar XE Londra’da tanıtıldı

Jaguar yeni XE modelini Londra’da düzenlediği etkinlik ile tanıttı. Britanyalı üreticinin XF modelinin izinden giden yeni otomobil şık tasarımıyla bir Jaguar olduğunu ilk bakışta belli ediyor.

Marka henüz sadece XE gamının zirvesinde yer alacak sportif XE S’in fotoğraflarını yayınlamış olsa bile yeni modelin öne doğru çıkan ızgarası ve bu ızgaraya eşlik eden ince farlarıyla sportif bir buruna sahip olduğu dikkat çekiyor. Önden arkaya doğru ilerlediğimizde ise kaslı kaput, dar açılı ön cam ve krom çerçeveli yan hava girişleri göze çarparken, arka kısımda ise bagaj kapağına monte edilmiş spoyler, çift egzoz çıkışı ve opsiyonel 20 inçlik jantlar yer alıyor.

Otomobilin kabini sade ve şık görünürken, Jaguar yeni otomobilinin kumaş veya deri kaplama ve parlak siyah, desenli alüminyum veya modern ahşap detaylar ile satın alınabileceğini söylüyor. İç mekanda bulunan teknolojiler arasında ise lazer head-up display ve sekiz inçlik dokunmatik ekrana sahip yeni InControl infotainment sistemi yer alıyor. Bu sistem Bluetooth ve USB bağlantılarının yanı sıra bünyesinde Wi-Fi hotspot özelliği ve pek çok uygulama barındırıyor. Apple ve Android telefon sahipleri telefonlarını otomobile kablosuz olarak bağlayıp otomobilin klima, kapı kilitleri gibi pek çok sistemine hükmedebiliyor.

XE S’in kaputunun altında 340 bg güç ve 450 Nm tork üreten süperşarjlı 3-litre V6 motor yer alıyor. 8-ileri otomatik şanzıman ile eşlenen bu ünite otomobilin 0-96 km/s sprintini 4.9 saniyede tamamlamasını sağlarken, otomobilin maksimum hızı fabrika tarafından elektronik olarak sınırlandırılmış 250 km/s olarak veriliyor. XE’nin motor seçenekleri arasında 2-litre hacimli Ingenium benzinli ve dizel seçenekle de yer alıyor. Bu motorların özellikleri henüz açıklanmamış olsa bile, Jaguar dizel seçeneğin 3.7 lt/100km’lik ortalama yakıt tüketim ve 99 g/km’lik CO2 salım verisine sahip olacağını söylüyor.

Yeni otomobil Britanyalı üreticinin tamamen yeni modüler platformu üzerinde yer alıyor. Gövde bileşenlerinin yüzde 75’inden fazlası alüminyum olan bu yeni platform hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için ise biraz daha beklememiz gerekiyor.

Yeni Jaguar XE, Ekim ayının başında düzenlenecek olan Paris Otomobil Fuarı’nda bütün detayları ile birlikte görücüye çıkacak.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR