
Jaguar XE Londra’da tanıtıldı
09 Eylül 2014 / 10:07 Britanyalı üretici yeni modeliyle BMW 3 Serisi ve Mercedes-Benz C-Serisi'nin karşısına çıkacak

Jaguar yeni XE modelini Londra’da düzenlediği etkinlik ile tanıttı. Britanyalı üreticinin XF modelinin izinden giden yeni otomobil şık tasarımıyla bir Jaguar olduğunu ilk bakışta belli ediyor.
Marka henüz sadece XE gamının zirvesinde yer alacak sportif XE S’in fotoğraflarını yayınlamış olsa bile yeni modelin öne doğru çıkan ızgarası ve bu ızgaraya eşlik eden ince farlarıyla sportif bir buruna sahip olduğu dikkat çekiyor. Önden arkaya doğru ilerlediğimizde ise kaslı kaput, dar açılı ön cam ve krom çerçeveli yan hava girişleri göze çarparken, arka kısımda ise bagaj kapağına monte edilmiş spoyler, çift egzoz çıkışı ve opsiyonel 20 inçlik jantlar yer alıyor.
Otomobilin kabini sade ve şık görünürken, Jaguar yeni otomobilinin kumaş veya deri kaplama ve parlak siyah, desenli alüminyum veya modern ahşap detaylar ile satın alınabileceğini söylüyor. İç mekanda bulunan teknolojiler arasında ise lazer head-up display ve sekiz inçlik dokunmatik ekrana sahip yeni InControl infotainment sistemi yer alıyor. Bu sistem Bluetooth ve USB bağlantılarının yanı sıra bünyesinde Wi-Fi hotspot özelliği ve pek çok uygulama barındırıyor. Apple ve Android telefon sahipleri telefonlarını otomobile kablosuz olarak bağlayıp otomobilin klima, kapı kilitleri gibi pek çok sistemine hükmedebiliyor.
XE S’in kaputunun altında 340 bg güç ve 450 Nm tork üreten süperşarjlı 3-litre V6 motor yer alıyor. 8-ileri otomatik şanzıman ile eşlenen bu ünite otomobilin 0-96 km/s sprintini 4.9 saniyede tamamlamasını sağlarken, otomobilin maksimum hızı fabrika tarafından elektronik olarak sınırlandırılmış 250 km/s olarak veriliyor. XE’nin motor seçenekleri arasında 2-litre hacimli Ingenium benzinli ve dizel seçenekle de yer alıyor. Bu motorların özellikleri henüz açıklanmamış olsa bile, Jaguar dizel seçeneğin 3.7 lt/100km’lik ortalama yakıt tüketim ve 99 g/km’lik CO2 salım verisine sahip olacağını söylüyor.
Yeni otomobil Britanyalı üreticinin tamamen yeni modüler platformu üzerinde yer alıyor. Gövde bileşenlerinin yüzde 75’inden fazlası alüminyum olan bu yeni platform hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için ise biraz daha beklememiz gerekiyor.
Yeni Jaguar XE, Ekim ayının başında düzenlenecek olan Paris Otomobil Fuarı’nda bütün detayları ile birlikte görücüye çıkacak.
Haber: Ege Geçyatan
-
Volvo’dan 2,5 milyon aracı kapsayan büyük güncelleme
Volvo Cars, 85 ülkeyi kapsayan kablosuz yazılım güncellemesiyle yeni Volvo Car UX arayüzünü kullanıcılarla buluşturuyor
-
Bursalı Dacia Striker gün ışığına çıktı
Dacia'nın ülkemizde üreteceği yepyeni modeli Striker çok yönlü bir crossover olarak yollara çıkacak
-
Yeni AMG GT 4 Kapı Coupé’nin kabini tanıtıldı
Mercedes‑AMG, yeni GT 4 Kapı Coupé'nin sürücü odaklı dijital kokpit tasarımını paylaştı
-
T10X için yeni yazılım güncellemesi
Togg, T10X modeli için geliştirilen yeni TruOS güncellemesini uzaktan erişimle sunmaya hazırlanıyor
-
BYD’den çığır açan FLASH şarj teknolojisi
BYD, elektrikli araçlarda şarj süresini önemli ölçüde kısaltan yeni teknolojilerini tanıttı
-
X-Trail 25 yılda 8 milyondan fazla sattı
Nissan X-Trail, 25 yıllık model tarihinde dünya genelinde 8 milyondan fazla satışa ulaştı
-
Yeni Dacia modelinin ismi açıklandı
Dacia, kuralları yeniden yazmaya hazırlandığı söylenen yeni crossover modelinin adını STRIKER olarak açıkladı
-
Superb Sportline MHEV Türkiye’de...
1.5 litrelik hafif hibrit motora sahip Škoda Superb Sportline'ın fiyatı 3.682.500 TL’den başlıyor
-
Omoda'lar Mart ayında satışa çıkıyor
OMODA ve JAECOO, yeni SUV modelleri Omoda 5 ve Omoda 7’yi mart ayında satışa sunacak
-
Stellantis 2025’i 153,5 milyar euro gelirle tamamladı
Dev şirket 2026’da operasyonel verimlilik ve kârlı büyümeye odaklanacağını açıkladı.






















FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS