SEKTÖREL › Kompakt Infiniti Avrupa'da üretilecek

Kompakt Infiniti Avrupa'da üretilecek

21 Aralık 2012 / 02:01 Infiniti, yeni hatchback modelini Nissan'ın İngiltere'deki Sunderland fabrikasında üretme kararı aldı

Kompakt Infiniti Avrupa'da üretilecek
Infiniti, 2015 yılında piyasaya çıkartmayı planladığı yeni hatchback modeli için Nissan’nın İngiltere’deki Sunderland Fabrikası’na 250 milyon Sterlin tutarında yatırım yapacağını açıkladı. Yılda 60 bin adetlik üretimin hedeflendiği bu dev yatırımla birlikte Infiniti, Avrupalı markaların hakim olduğu kompakt lüks segmente kuvvetli bir giriş yapmak istiyor.  Türkiye’de de satışa sunulacak olan yeni premium kompakt Infiniti modeli tüm dünyaya İngiltere’den ihraç edilecek.

Üretim kararı ile ilgili olarak, İngiltere Başbakanı David Cameron’ın da katılımıyla Sunderland’de bir tören düzenlendi. Törende konuşma yapan David Cameron; Infiniti’nin İngiltere'de üretim kararı almış olmasının güven göstergesi olduğunu ifade ederek şunları söyledi: ”Infiniti’nin İngiltere’de üretilecek olması bizim için çok önemli bir gelişme. Hükümet ile işbirliği içinde olan otomobil endüstrisinin, rekabetçi sektörde, uzun vadeli yatırım projelerini kazanması; İngiltere'nin küresel yarışta öne geçmesine yardımcı olacaktır”.

Düşük hacimli motorlara sahip olacağı açıklanan yeni hatchback modelin, 2011 yılındaki Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan Etherea’ya benzemesi bekleniyor. Özellikle genç alıcılara hitap edecek olan bu yeni Infiniti modeli, BMW 1-serisi, Audi A3, Volvo V40 ve Mercedes A-serisi gibi diğer premium kompakt modellerle rekabet edecek.

ÇOK OKUNANLAR