SEKTÖREL › Land Cruiser V8 makyajlandı...

Land Cruiser V8 makyajlandı...

10 Ekim 2012 / 21:55 Toyota'nın lüks 4x4 modeli Land Cruiser V8, makyajlanarak yeni bir yüze kavuştu

Land Cruiser V8 makyajlandı...
Makyajlanarak yeni bir yüze kavuşan Toyota Land Cruiser V8, üstün off-road performansıyla Toyota’nın 60 yıllık bilgi birikimini ve deneyimi ortaya koymaya devam ediyor. Çoklu arazi Seçimi (MTS) ile 5 ayrı arazi modu bulunan Toyota Land Cruiser V8, Çoklu Arazi Monitörü’nden çevreyi farklı kamera açılarından izlemeye olanak veriyor. Makyajlı Land Cruiser V8, Arazide sürüş hakimiyetine olanak veren Arazi Kullanımı Destek Sistemi'ni (Crawl Control) dünyada ilk defa Off-road dönüş desteği özelliği ile donatarak 3 noktalı dönüşlerin gerektiği dar dönüşlerde sürüş hakimiyetini artırmak için tasarlanmış.

Çarpıcı yeni ön panjuru ve tamponuyla birlikte yeni ön sis lambaları, entegre sinyal lambaları ve kameralı yan aynalar, krom yan çıtalar, yeni stoplar ve 18 inçlik modern alüminyum alaşım jantlar Land Cruiser V8’in etkileyici görünümünü tamamlayan unsurlar olarak öne çıkıyor. Makyajlı Land Cruiser V8’in kokpitinde bulunan çoklu bilgi ekranı zorlu şartlarda yol almayı sağlamak için tüm verileri sürücüye ulaştırıyor.

Land Cruiser V8’in dört tekerlekten çekiş sisteminin kalbinde, yeni geliştirilen “Torsen®” ‘tork algılama’ sınırlı kaydırmalı merkezi diferansiyel bulunuyor. Böylece, güç aktarımı çok daha yumuşak bir şekilde gerçekleştirilirken, ani hızlanma veya yüksek hızlarda daha dengeli bir sürüş elde ediliyor. Böylece aracın heybetli gövdesinin savrulma olasılığı önlendiği açıklanıyor.

Makyajlı Toyota Land Cruiser V8, 164.900 Euro + 9.107 TL fiyatıyla Toyota Plazalarda satışa sunuluyor.

ÇOK OKUNANLAR