YENİ MODELLER › Makyajlı DS5 Cenevre’ye gelecek...

Makyajlı DS5 Cenevre’ye gelecek...

16 Şubat 2015 / 19:53 Yenilenen otomobil artık Citroen armasına sahip olmayacak

Makyajlı DS5 Cenevre’ye gelecek...

Citroen, makyajladığı modeli DS5’i internet üzerinden tanıttı. Geçtiğimiz yıl DS modellerini bir marka haline getirmeye karar veren Fransız üreticinin bu modelleri artık DS markası altında olacak.

Fransız premium üretici DS’in yenilediği modeli elden geçirilmiş ızgara, xenon LED farklar, elden geçirilmiş stoplar ve arka tampona entegre edilmiş çift krom egzoz çıkışı ile birlikte geliyor. DS5’in kabininde 12 tuşun ortadan kalkmasına neden olan yeni renkli touchdrive infotainment sistemi dikkat çekiyor. Akıllı telefonların ekranının direkt olarak infotainment sisteminin ekranında görünmesini sağlayan Mirror Screen teknolojisine sahip olan bu sistemin yanı sıra, otomobilin kabininde masaj özellikli hafızalı koltuklar, anahtarsız giriş ve çalıştırma, ambiyans aydınlatması, elektrokrom dizik aynası, Denon ses sistemi ve çift bölgeli klima sistemi yer alıyor.

Makyajlı DS5’te yeni bir kör nokta uyarı sistemi de dahil olmak üzere, şerit takip sistemi, otomatik uzun far asistanı, akıllı çekiş kontrol sistemi, head-up display, geri görüş kamerası ve adaptif farlar gibi teknolojiler de yer alıyor.

Kaputunun altında PSA grubu motorlarının son örneklerine yer verebilen makyajlı DS5’te 165 bg güç ve 240 Nm tork üreten 1.6-litre THP 156 benzinli,  120 bg güç ve 300 Nm tork üreten 1.6-litre BlueHDi 120 dizel, 180 bg güç ve 400 Nm tork üreten 2-litre BlueHDi 180 dizel ve 163 bg 2-litre dizel motorun 37 bg’lik elektrikli motor ile eşlendiği dört tekerlekten çekişli hibrit motor seçenekleri yer alabiliyor.

Yenilenen DS5’in Cenevre Otomobil Fuarı’nın 3 Mart’ta düzenlenecek olan basın gününde görücüye çıkması planlanıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR