SEKTÖREL › Makyajlı Hyundai i20 satışa sunuldu

Makyajlı Hyundai i20 satışa sunuldu

05 Eylül 2023 / 23:15 Tasarımı güncellenen Hyundai i20, ayrıca artık daha fazla standart güvenlik donanımı sunuyor

Makyajlı Hyundai i20 satışa sunuldu

Hyundai Assan, yılın ikinci yarısındaki yeni model atağına makyajlı i20 ile devam ediyor. Markanın B segmentindeki bu iddialı modeli, Avrupa’da olduğu gibi ülkemizde de en çok satan otomobillerden biri olarak markanın pazar payına katkıda bulunmaya devam ediyor. Makyajlı i20, güncellenmiş zarif ve sportif tasarımının ardında kapsamlı bağlantı ve güvenlik özellikleri sunuyor.

B segmentinin en başarılı ilk üç modelinden biri olan i20, alçak tavan profili ve uzun dingil mesafesi sayesinde bu sportif duruşunu makyajlı versiyonda da korumaya devam ediyor. Yan taraftaki cesur karakter çizgisi ve benzersiz C sütunu tasarımı, otomobile çekici bir görünüm katıyor.

0be99b7d4ccab5a52c194ba188e0ab7f_0.jpg

Makyaj operasyonunda yeni bir ön tampona kavuşan i20'nin değişen radyatör ızgarası da daha sportif bir görünüme sahip. Önceki nesilde ızgarada bulunan Hyundai logosu, 2D olarak tamponun orta üst kısmına taşınmış. Arka tarafta da yeniden tasarlanmış bir tampon ve benzersiz bir arka lamba tasarımı bulunuyor. Makyajlı i20 ayrıca yeni tasarım 16 ve 17 inçlik jantlara da sahip. Hyundai i20, sekiz dış renk seçeneğiyle sunuluyor. Makyajlı versiyonda bu renklerin üç tanesi tamamen yeni: Meta Mavi Sedefli, Bulut Gri Sedefli ve Lime Sarı Sedefli.

0be99b7d4ccab5a52c194ba188e0ab7f_1.jpg

Sınıfının en iyi bağlantı özelliklerini sunduğu belirtilen otomobil, standart 4,2 inç LCD gösterge ekranı, önde ve arkada bulunan USB type-C bağlantılarıyla dikkat çekiyor. Standart 8 inçlik multimedya ekranı, Apple CarPlay ve Android Auto gibi popüler olan özellikleri de sunmaya devam eden i20, akıllı cep telefonları için kablosuz şarj pedine sahip.

0be99b7d4ccab5a52c194ba188e0ab7f_2.jpg

Hyundai i20, makyajlı versiyonuyla artık daha güvenli ve donanımlı. Hyundai Smart Sense güvenlik özellikleriyle donatılan otomobil, çok çeşitli aktif güvenlik ve gelişmiş sürüş yardımı özellikleriyle öne çıkıyor. Makyajlı i20, sınıfındaki en kapsamlı güvenlik paketlerinden birine sahip. Akıllı Hız Sabitleme Asistanı başta olmak üzere birçok teknoloji sunan araçtaki ileri seviye Çarpışma Önleme Asistanı (FCA) artık bisikletlileri de içeriyor. FCA, öndeki engellerin veya olası kazaların tespit edilmesine ve önlenmesine yardımcı oluyor. Şerit Takip Asistanı (LFA) aracın mevcut şeritte kalmasını sağlarken, Sürücü Uyarı Asistanı (DAW) ise seyir halinde sürücünün yorgunluğunu tespit edip görsel ve işitsel olarak uyarı vererek olası kazaların önüne geçmeye çalışıyor.

0be99b7d4ccab5a52c194ba188e0ab7f_4.jpg

Manuel, otomatik ve DCT olarak üç şanzıman seçeneğine sahip olan i20, yine üç farklı benzinli motor seçeneğiyle satışa sunuluyor. Hyundai i20, giriş seviyesi olan Jump donanım seviyesinde 4-silindirli 1.2 litrelik MPi motor sunuyor. 84 beygir gücündeki bu atmosferik motor sadece 5-ileri manuel şanzımanla kombine ediliyor.

Makyajlı i20’nin bir diğer benzinli motor seçeneği olan 100 beygirlik 1.4 MPI ise 6-ileri otomatik şanzımanla eşleştiriliyor. Daha fazla performans isteyenler için 1.0 T-GDI motoru da sunan Hyundai i20, bu ünitede “Sürekli Değişken Valf Süresi (CVVD)” teknolojisine yer veriyor. CVVD teknolojisi, motor performansını ve yakıt verimliliğini optimize ediyor. Otomobilin bu motor seçeneği 7-ileri çift kavramalı DCT şanzımanla birlikte geliyor.

Jump, Style ve Elite olmak üzere, üç farklı donanım seviyesine sahip olan makyajlı i20, Türkiye pazarında 860.000 TL’den başlayan fiyat etiketleri taşıyor.

ÇOK OKUNANLAR