SEKTÖREL › Makyajlı Sorento da Autoshow'a geliyor

Makyajlı Sorento da Autoshow'a geliyor

21 Ekim 2012 / 23:48 Kia, İstanbul Autoshow'da yeni pro_cee'd modelinin yanı sıra makyaklı Sorento'yu da sergileyecek

Makyajlı Sorento da Autoshow'a geliyor
Kİa, İstanbul Autoshow'daki 1.350 m² lik  standında sergileyeceği 17 otomobiliyle gövde gösterisi yapmaya hazırlanıyor. Kia’nın standında bu yıl Türk tüketicisiyle ilk kez buluşacak olan iki farklı model tanıtılacak. Bunlardan biri yeni pro_cee'd diğeriyse makyajlı Sorento olacak.

Sorento, yenilen kaporta tasarımı, daha da iyileştirilen yakıt tasarrufu ve daha düşük emisyon seviyeleri, daha iyi sürüş, ileri teknoloji uygulamaları ve güvenlik özellikleri gibi pek çok önemli değişikliğe sahip. Sorento’ya güçlü yapısını, premium kalitesini ve geliştirilen özelliklerini yansıtan taze bir görünüm kazandırmak için Kia’nın tasarım ekibi, yükseltilen aracın ön ve arka tasarımını yeniden şekillendirmiş. Kia tasarımcıları, ön ve arka tamponları, ön ızgara ve farları tamamen yenilemiş ve yeni bir bagaj kapağı geliştirmiş. Aracın içinde de önemli iyileştirmeler bulunuyor. Daha yumuşak bir dokuya sahip kapı kolları, havalandırma kenarları ve düğmeler, 7 inç LCD ekrana sahip yeni orta konsol kabindeki yenilikler arasında.  İlave seçenekler arasında elektrikli, ısıtmalı ve havalandırmalı ön koltuklar, ısıtmalı ikinci sıra koltuklar, Bluetooth® hands-free sistemi, güneş ışınlarını yansıtan solar camlar ve üçüncü koltuk sırası için bağımsız klima, radar tabanlı BSD (kör nokta tespiti) sistemi, ön camın üzerindeki kamerayı kullanan LDWS (şeritten ayrılma uyarı sistemi)  ve otomatik olarak paralel park etme işlemini kontrol etmek için ultrasonik sensörlere sahip olan SPAS akıllı park destek sistemi bulunuyor.

Sorento'nun motor gamına 192 bg'lik 2.4 lt GDI benzinli,  197 bg'lik 2.2. lt TCI dizel ve 150 bg gücünde 2.0 lt TCI dizel olmak üzere 3 farklı motor seçeneği de eklendi.

ÇOK OKUNANLAR