SEKTÖREL › Makyajlı Tiguan Allspace listeye girdi

Makyajlı Tiguan Allspace listeye girdi

06 Aralık 2021 / 23:55 Volkswagen, popüler SUV modeli Tiguan’ın uzun gövdeli Allspace versiyonunu satışa sundu

Makyajlı Tiguan Allspace listeye girdi

Volkswagen Tiguan’ın uzun versiyonu Tiguan Allspace, 796.200 TL'den başlayan (06.12.2021) fiyatlarla Türkiye'de... Life, Elegance ve R-Line donanım paketleriyle sunulan Tiguan Allspace, beş veya yedi kişilik olarak tercih edilebiliyor. Kompakt SUV, Oryx Beyaz, Petrol Mavisi ve Mercan Kırmızı gibi yeni seçenekler de dahil olmak üzere sekiz farklı renk seçeneği ile sunuluyor.

2aae32a2b1a2bda7ae1465e4cc75c1e8_0.jpg

2017’deki lansmanından bu yana dünya genelinde 1.5 milyon adetlik satış rakamına ulaşan Tiguan Allspace, yeni sürüş destek teknolojileri ve akıllı bilgi eğlence sistemiyle artık daha teknolojik bir otomobil. Yedi kişiye kadar yaşam alanı ve 1.920 litreye ulaşan bagaj hacmi sunan makyajlı Tiguan Allspace'in arka koltukları ve üçüncü sıradaki bağımsız koltukları kullanım gereksinimine bağlı olarak katlanabiliyor. 

2aae32a2b1a2bda7ae1465e4cc75c1e8_1.jpg

Yeniden tasarlanan ön tasarımın etkisiyle 4.728 mm uzunluğa (makyaj öncesine göre 27 mm daha uzun) ulaşan Tiguan Allspace’in iç ölçüleri değişmemiş. Yeni ve dikkat çekici ön bölüm ilk bakışta dikkat çekiyor. Otomobilin Elegance ve R-Line donanım seviyelerinde standart olarak IQ.LIGHT LED matrix farlar sunulurken, radyatör ızgarası ise yeniden tasarlanan iki boyutlu Volkswagen logosuna ev sahipliği yapıyor. Elegance ve R-Line donanım paketinde sunulan ve ön farlardan Volkswagen logosuna kadar uzanan dekoratif LED aydınlatma da radyatör ızgarasının albenisini artırmış. 

2aae32a2b1a2bda7ae1465e4cc75c1e8_3.jpg

Yenilenen Tiguan Allspace, yüksek performanslı üç bölgeli otomatik klima “Air Care Climatronic” ile donatılmış. Tüm ısıtma ve havalandırma fonksiyonları, orta konsoldaki yeni dijitalleştirilmiş kumanda paneli üzerinden kontrol ediliyor. Dokunmatik ve kaydırma hassasiyetine sahip yüzeyler fiziki kumandaların yerini almış. Yeni kumandalar sezgisel kullanıma kolay bir yapı sunuyor. Klima panelinin hemen altında erişimi kolay bir noktada bulunan iki adet aydınlatmalı USB-C bağlantı noktası bulunuyor. Volkswagen, Tiguan Allspace’te isteğe bağlı olarak 480 watt ses çıkışına sahip olan Harman Kardon ses sistemi de sunuluyor. 

2aae32a2b1a2bda7ae1465e4cc75c1e8_2.jpg

Volkswagen'in son teknoloji sürüş asistan sistemleri için marka çatısı olan IQ.DRIVE, kısmi otonom sürüş deneyiminin yolunu açan teknolojileri bir araya getiriyor.  Bu sistemlerin en gelişmişi olarak Tiguan Allspace’de isteğe bağlı olarak sunulan Yarı Otonom Sürüş Asistanı “Travel Assist” sayesinde sıkışık ve yoğun trafik koşullarında ve dur-kalk trafikte bile keyifli ve konforlu bir sürüş sağlanıyor. Yarı Otonom Sürüş Asistanı “Travel Assist” dışında Tiguan Allspace’de Acil Durum Asistanı, Proaktif Yolcu Koruma Sistemi, yaya algılama özelliğine sahip Ön Bölge Asistanı, Adaptif Hız Sabitleyici ve Şerit Değiştirme Asistanı gibi asistan sistemleri opsiyonel olarak sunuluyor. 

Yeni Tiguan Allspace ülkemizde 1.5 litrelik turbo-benzinli motorla ithal ediliyor. Direkt enjeksiyonlu TSI motor yüksek verimlilik seviyesiyle dikkat çekiyor. 7-ileri DSG şanzımanla kombine edilen 150 bg gücündeli 1.5 litre TSI motor Aktif Silindir Yönetimi (ACT) teknolojisiyle donatılmış.  

ÇOK OKUNANLAR