YENİ MODELLER › Maserati Levante Türkiye’ye geldi!

Maserati Levante Türkiye’ye geldi!

30 Nisan 2016 / 13:09 FerMas, İtalyan üretici Maserati’nin SUV modeli Levante’yi ülkemizde satışa sundu

Maserati Levante Türkiye’ye geldi!

İtalyan lüks ve sportif otomobil markası Maserati’nin ülkemizdeki temsilcisi FerMas, Levante’yi ikisi benzinli biri dizel olmak üzere üç motor seçeneğiyle 190.000 euro’dan başlayan satış fiyatıyla ülkemizde satışa sundu. İlk olarak geçtiğimiz Mart ayında düzenlenen Cenevre Fuarı’nda gösterildikten kısa bir süre sonra tüm dünya ile birlikte ülkemizde de aynı anda tanıtılan ve pek çok Avrupa ülkesinden önce ülkemizde satışa sunulan Maserati Levante’nin, sportif lüks SUV sınıfına yeni bir soluk getirmesi bekleniyor.

Yeni modelin ülkemizde satışa sunulmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan FerMas Şirket Müdürü Sinan Saip Bel, “Maserati’nin Levante modelini, Türkiye’de birçok Avrupa ülkesinden önce satışa sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Maserati Levante, dünya genelinde henüz yollara çıkmadan çok yoğun ilgi görüyor. Bu sene Türkiye için ayrılan 50 adetlik Maserati Levante modeli kotamızın yarısını şimdiden sattık. Kalan 25 adet Maserati Levante için ise çok yoğun talep alıyoruz” dedi.

Maserati’nin SUV modeli Euro 6 egzoz emisyon normlarını yerine getiren hem benzinli hem de dizel motorlarla donatılmış olarak ülkemiz yollarına çıkıyor. Ghibli ve Quattroporte’de olduğu gibi, Levante de V6 turbodizel motor seçeneği ile sunuluyor. 3-litre hacimli ünite 275 bg güç ve 600 Nm tork üretiyor. 275 bg’lik dizel motorlu Levante, 0-100 km/s hızlanmasını 6.9 saniyede tamamlarken, 230 km/s’lik maksimum hıza erişiyor. Dizel versiyonun Start & Stop özelliği yakıt tüketimini ve CO2 salınım değerini yüzde 6 oranında düşürebiliyor. Start & Stop özelliği hem “spor” hem de “ESC kapalı” modlarında otomatik olarak devre dışı bırakılabiliyor.

Maserati Levante’nin 3-litre hacimli 350 bg gücündeki benzinli motoru ise marka iddialarına göre etkileyici bir sürüş deneyimi sunuyor. Bu motor, 1.750-5.000 d/d aralığında 500 Nm tork üretiyor. 350 bg’lik V6 motora sahip Levante 0-100 km/s sprintini sadece 6 saniyede ulaşırken, maksimum 251 km/s’lik hıza ulaşabiliyor. Levante’nin S versiyonunun kaputu altında yer alan 3-litrelik çift turbolu motor ise Ferrari motor geliştirme ekibi ve Maserati motor geliştirme ekibinin ortak imzasını taşıyor. İlk olarak Ghibli modelinde kullanılmaya başlanan 430 HP’lik bu ünite, oldukça etkili sıvı dinamiği ve yanma, düşük ataletli paralel çift turbo, her silindir başı için sürekli, çift subap zamanlayıcısı ve yüksek basınçlı (200 bar) yakıt enjeksiyonu gibi özellikleri içeriyor. Maksimum torkunu 2.000 devrin altında sunabilen V6 motor, “Spor” modda ise egzoz by-pass sistemi ile eşsiz bir Maserati ses deneyimi sunuyor. “Spor” modunda 5.750 devirde 430 bg güç ve 580 Nm tork üreten motor, 1.750 ve 5.000 devir arasındayken yetkililerin iddialarına göre mükemmel bir sürüş deneyimi vaat ediyor. Levante bu motor ile 0’dan 100 km/s’ye sadece 5.2 saniyede ulaşıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR