KONSEPT › McLaren, P1 GTR tasarım konseptini gösterdi

McLaren, P1 GTR tasarım konseptini gösterdi

17 Ağustos 2014 / 10:29 Britanyalı üretici yeni otomobilinin dünyanın piste özel en iyi sürücü otomobili olacağını iddia ediyor

McLaren, P1 GTR tasarım konseptini gösterdi

McLaren, P1 GTR’ın ön gösterimi niteliğinde olan P1 GTR tasarım konseptinin üzerindeki örtüyü kaldırdı. Pebble Beach, California’da gösterimi yapılan tasarım konsepti P1 yol otomobilinin üzerinde yapılan birkaç değişiklik ile ortaya çıkmış.

McLaren mühendisleri ilk olarak otomobilin ortasına konuşlandırılmış 3.8-litre çift turbo V8 motor ile elektrik motorunun kombine olarak elde ettiği 916 bg’lik gücü 1000 bg’ye çıkartmış. Bu güç artışının yanı sıra, sadece pistte kullanılabilen P1 GTR standart otomobile göre 80 mm daha geniş ön iz aralığı ve GT stili ön splitter’ıyla aerodinamik olarak daha verimli. Tasarım konsepti bu değişiklerin yanında farklı radyatör hava girişleri, tavan hava girişi, yarış odaklı alçaltılmış sürüş yüksekliği ve ön çamurlukların hemen ardından başlayarak otomobilin arka kısmına doğru devam eden ve otomobilin yere daha fazla basmasını sağlayan karbon fiber aerodinamik parça ile daha agresif ve yarışa uygun bir tasarıma sahip olmuş. Otomobilin arka kısmında ise hidrolik DRS sistemine sahip sabit kanat ve kanadın altında gövdenin ortasına yerleştirilmiş yüksek sıcaklığa dayanıklı demir, krom ve titanyum alaşımlı egzoz sistemi ve çift egzoz çıkışı yer alıyor. Motor sporları için özel olarak üretilmiş 19 inçlik alaşım jantlar ise P1 GTR’ın pist odaklılığını dışa vuruyor.

McLaren Özel Operasyonlar tarafından geliştirilen ve üretilen McLaren P1 GTR’ın üretimine önümüzdeki yıl standart P1’in üretimi sonlandıktan hemen sonra başlanacak. Sadece şu anki P1 sahiplerine özel olarak sunulacak olan otomobilin henüz kaç adet üretileceği belli değil, ancak fiyatın 1.98 milyon sterlin olacağı söyleniyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR