SEKTÖREL › Mercedes-AMG A 35 4MATIC Türkiye’de

Mercedes-AMG A 35 4MATIC Türkiye’de

22 Mayıs 2019 / 01:09 Mercedes-AMG'nin 306 beygir gücünde turbo motora sahip A 35 4MATIC modeli satışa sunuldu

Mercedes-AMG A 35 4MATIC Türkiye’de

Mercedes-AMG'nin yeni A-serisini baz alarak hazırladığı yeni performans makinesi A 35 4MATIC, 532.500 TL'lik fiyat etiketiyle Türkiye pazarına sunuldu. İlk tasarım aşamasından itibaren yeni Mercedes-Benz A-Serisi üretim programının bir parçası olarak ele alınan A 35 4MATIC, tüm AMG niteliklerini bünyesinde barındırıyor. Mercedes-Benz’in yeni önden çekişli platformunu kullanan otomobilde 306 beygir gücü ve 400 Nm tork üreten yeni 4-silindirli 2.0 litrelik turbo motor görev yapıyor. Şasi, karoser, yürüyen aksam, dört tekerlekten çekiş sistemi ve şanzıman da dâhil her bir ayrıntı günlük kullanım konforundan ödün vermeden maksimum sürüş konforu sunacak şekilde optimize edilen A 35 4MATIC, spor otomobil seviyesinde performans değerleri ve karakteristik tasarımıyla “Hot Hatch” dünyasına güçlü bir giriş yapıyor. 

a5d97162601e1c1a2a78706b68bc522f_0.jpg

A 35 4MATIC'te çift kavramalı AMG SPEEDSHIFT DCT 7G otomatik şanzıman görev yapıyor. Otomobilde standart olarak RACE-START fonksiyonu da sunulmakta. Otomobilin bir diğer standart özelliği olan 4MATIC dört tekerlekten çekiş sisteminin çalışma karakteri salt önden çekiş ile yüzde 50 ön ve yüzde 50 arka olmak üzere sürüş şartlarına göre belirleniyor. Tork dağılımını arka aksa entegre, çok plakalı kavrama üstlenirken, sistem ise araç hızı, yanal ivmelenme, dikey ivmelenme, dönüş açısı, her bir tekerleğin dönüş turu, vites seçimi ve gaz pedalı konumu da dahil birçok parametreyi göz önünde bulundurarak elektromekanik olarak tork dağılımını gerçekleştiriyor. A 35'teki AMG RIDE CONTROL sistemi ise düz gidiş stabilitesi ve gelişmiş viraj performansına katkı sağlıyor. 

a5d97162601e1c1a2a78706b68bc522f_1.jpg

A 45 4MATIC’ten aktarılan yüksek performanslı fren sistemi A 35 4MATIC’in en kısa sürede güvenli bir şekilde durmasını sağlıyor. Ön aksta yeni 4 pistonlu kaliperler ve 350 milimetre çapında diskler görev yaparken, arka aksta ise tek pistonlu 330 milimetre çapında diskler devreye giriyor. Delikli ve hava kanallı diskler etkin bir soğutma sağlarken böylece fren sistemi yüksek performanslı kullanımlarda da görevini yerine getirmeye devam ediyor. 

a5d97162601e1c1a2a78706b68bc522f_2.jpg

A 35 4MATIC iç mekân tasarımıyla da sportif bir karakter sunuyor. Kırmızı dikişli siyah ARTICO deri / DINAMICA mikrofiber kumaş-döşemeli koltuklar ve kırmızı emniyet kemerleri veya siyah/gri ARTICO deri koltuk döşemeleri dışında kırmızı şeritli DINAMICA mikrofiber kumaş süslemeler ile kırmızı çeperli havalandırma çıkışları sportif karakteri vurguluyor. Yeni A-Serisi gibi yeni A 35 4MATIC de yenilikçi kullanım ve gösterge özelliklerine sahip MBUX bilgi ve eğlence sistemi ile donatılıyor. Daha önce kullanılan COMAND sisteminin yerini alan MBUX (Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi); otomobil, sürücü ve yolcular arasında çok daha kuvvetli bir bağ kuruyor. Yüksek çözünürlüklü 3 boyutlu grafiklerle desteklenen kullanıcı dostu arayüz, kolay ve ergonomik bir kullanım sunuyor. Tek bir cam panel altında bir araya gelen iki adet geniş ekran kabin içindeki yatay yapıyı güçlendiriyor. 

AMG’ye özgü göstergelerde sürüş modları görülebildiği gibi, AMG TRACK PACE ve telemetri verileri gibi ayrıntılarla bilgi ve eğlence sisteminin dokunmatik ekranı sportif karakteri destekliyor. Yine AMG’ye özgü, siyah piyano boyası rengindeki orta konsol, standart olarak sunulan dokunmatik kumanda paneli dışında; ESP fonksiyonları, manuel şanzıman modları ve sertliği seçilebilen süspansiyon sistemi kontrollerine de ev sahipliği yapıyor. 

ÇOK OKUNANLAR