SEKTÖREL › Mercedes-Benz T-Serisi 2022’de geliyor

Mercedes-Benz T-Serisi 2022’de geliyor

30 Temmuz 2020 / 09:51 Mercedes-Benz’in T-Serisi hem ailelere yönelik hem de ticari kullanıma uygun özellikler sunacak

Mercedes-Benz T-Serisi 2022’de geliyor

Mercedes-Benz’in Renault ile yaptığı işbirliğinin ürünlerinden biri olan hafif ticari araç modeli Citan yakında yerini T-Serisi’ne bırakmaya hazırlanıyor. Bir kez daha Renault ile çalışılarak yollara 2022’nin ilk çeyreği gibi çıkacağı açıklanan modelin adı T-Serisi olarak belirlendi. Araçta içten yanmalı geleneksel motorlar dışında bir de elektrikli versiyon olacağı açıklanan bir başka bilgi. 

Mercedes-Benz Hafif Ticari Araçlar Başkanı Marcus Breitschwerdt, T-Serisi ile ilgili olarak; “Bireysel ve ticari kullanıma yönelik araçları beğenen müşteriler kompakt araçlara odaklanıyor” derken, Daimler Grup Tasarım Sorumlusu Gorden Wagener de “Benzersiz tasarım yaklaşımımız ‘Duygusal Saflık’ ile yeni T-Serisi’nde, tasarım, gövde orantıları ve yarattığı katma değer ile son derece özel bir araç sunuyoruz.” dedi.

Baştan aşağı yeni bir tasarım sunacak yeni T-Serisi’nin, Mercedes-Benz markasının ayırt edici karakteristik özelliklerine sahip olması bekleniyor. Tasarım ve güvenlik noktasında Mercedes-Benz DNA’sının araçta sunulacağı iddia ediliyor. “T” harfi, Mercedes-Benz’de geniş iç mekanlı station araçları temsil ediyor ve bu nedenle ‘Yıldız’a sahip kompakt hafif ticari araç için uygun bir model ismi olarak dikkat çekiyor.

ÇOK OKUNANLAR