SEKTÖREL › MG bu yıl ürün portföyünü ikiye katlayacak

MG bu yıl ürün portföyünü ikiye katlayacak

24 Ocak 2023 / 13:28 2022 yılında Türkiye'nin en çok satılan İngiliz otomobil markası olan MG'nin model gamı genişliyor

MG bu yıl ürün portföyünü ikiye katlayacak

Ülkemizde Doğan Trend Otomotiv tarafından temsil edilen köklü İngiliz otomobil markası MG, 2022 yılında elde ettiği satış başarısıyla dikkatleri üzerine topladı. MG, Türkiye'de en fazla satış gerçekleştiren İngiliz otomobil markası oldu. 

2022 yılında Avrupa’da satışlarını bir önceki yıla göre üç katına çıkaran MG markası, elektrikli otomobil pazarında önemli bir paya sahip. MG, Türkiye’de ise %100 elektrikli ZS EV modelini satışa sunmasının ardından plug-in hibrit modeli E-HS’i de kullanıcıları ile buluşturdu. Marka, kullanıcılarından gelen geri bildirimler doğrultusunda hem elektrikli ZS EV hem de E-HS modellerinin benzinli alternatifini müşterilerine sundu. 2023 yılının ilk çeyreğinde yeni elektrikli modelleri ile ürün gamını ikiye katlamaya hazırlanan MG, Mart ayının sonunda makyajlı MG ZS EV'yi ve yepyeni bir model olam MG4'ü Türkiye yollarıyla buluşturacak.

2a421b91b497e0389fdc1451686eb0d7_1.jpg

Doğan Trend Otomotiv Genel Müdür Yardımcısı Tibet Soysal, “Hedeflerimize kısa süre içinde ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz hedeflere yenilerini ekleyerek markayı ve müşterilerimize sunduğumuz hizmeti ileri taşımayı önemsiyoruz. 2023 yılında elektrikli otomobillere gösterilen ilginin araç bulunurluğunun üzerine çıkacağını öngörüyoruz. Önemsediğimiz bulunurluk konusunu MG yetkilileri ile görüşerek bu yıla çok güzel hazırlandık. 2023 ilk çeyreğinde ürün ailemize ekleyeceğimiz yeni elektrikli modellerimiz ile seneye hızlı bir giriş yapacağız. Uzun süredir beklenen elektrikli ürün ailemizin en önemli özelliği her beğeniye ve ihtiyaca hitap edebilecek olması. 2023 yılında, satılacak olan her iki MG’den birinin elektrikli olmasını hedefliyoruz. Bu konuda yola erken çıkmış olmanın avantajını yaşıyoruz,  elektrikli otomobiller konusundaki tecrübemizi müşteri deneyiminde fark yaratarak yansıtacağız. Yeni yıl için en önemli hedefimiz, elektrikli otomobil markaları arasında ilk 5’te yer almak” dedi.

2a421b91b497e0389fdc1451686eb0d7_0.jpg

2022 yılının MG markası için öne çıkan başlıklarından biri de Servis ve Deneyim Noktaları sayısındaki artış oldu. Hızla artan talebe cevap verebilmek için 2023 yılında da bu büyümeyi devam ettirecek olan marka, 16 ilde 23 Deneyim Noktası’na ulaşmayı hedefliyor.  

MG Foto Galeri Tüm MG Foto Galerileri
ÇOK OKUNANLAR