YENİ MODELLER › MG’den yenilikçi bir elektrikli SUV

MG’den yenilikçi bir elektrikli SUV

21 Mart 2021 / 22:08 MG, elektrikli model atağını Marvel R Electric adındaki yeni otomobiliyle SUV segmentine taşıyor

MG’den yenilikçi bir elektrikli SUV

Doğan Holding çatısı altında faaliyet gösteren Doğan Trend  Otomotiv’in Türkiye distribütörlüğünü üstlendiği İngiliz kökenli efsanevi otomobil markası MG, Avrupa pazarlarındaki planlarında önemli bir rol oynayacak yeni nesil %100 elektrikli premium SUV modeli Marvel R Electric'i tanıttı.

Marvel R Electric, biri ön aksta diğer ikisi arka aksta olmak üzere üç elektrik motorlu, gelişmiş bir 4x4 çekiş sistemine sahip. 288 bg güç ve 665 Nm maksimum tork verisi sunan araç 0'dan 100 km/s hıza 4,9 saniyede ulaşabiliyor. 200 km/s’lik maksimum hıza çıkabilen Marvel R Electric’in ayrıca arkadan itişli iki elektrik motorlu versiyonu da satışa sunulacak.

90723dd8fe636800e083b11d2db728f2_0.jpg

400 KM'NİN ÜZERİNDE MENZİL VE V2L TEKNOLOJİSİ
MG Marvel R Electric'in rekabetçi bir fiyata uzun bir menzil ve hızlı şarj yetenekleri sunacağı belirtiliyor. 400 kilometrenin (WLTP) üzerinde menzil sunan otomobil 11 kW kapasiteli yerleşik şarj cihazına (on-board charger) sahip. Marvel R Electric'in bataryası hızlı şarj (DC) ile %80 seviyeye sadece 30 dakikada ulaşabiliyor. Otomobilin ayrıca entegre ısı pompasına sahip iklimlendirme kontrolü sayesinde düşük sıcaklıklarda dahi optimum şarj performansı sağladığı açıklanmakta.

MG Marvel R Electric’in bir diğer çarpıcı özelliği de V2L, yani araçtan-cihaza şarj sistemi. Bu teknoloji, aracın yüksek voltajlı bataryasının, bir elektrikli scooter, dizüstü bilgisayar, hava pompası hatta bir başka EV gibi harici bir elektrikli cihaza enerji aktarmasına olanak tanıyor. Bu teknoloji, temiz enerjiye geçişi ve günümüzün en önemli lojistik konularından olan son kilometre çözümü için de önemli bir yenilik olarak kabul ediliyor.

SADE VE MODERN BİR TASARIMA SAHİP
MG Marvel R Electric, sade ve modern bir tasarım çizgisini premium özelliklerle birleştiren, ileri teknolojiye sahip özellikleriyle heyecan veren bir premium SUV olarak tanımlanıyor.  MG’nin “Evolution Design” adı verilen tasarım diliyle hazırlanan otomobil, modern ve sade tasarım çizgisini yüksek teknolojiyle harmanlıyor. 4.674 mm uzunluğa, 1.919 mm genişliğe ve 1.618 mm yüksekliğe sahip olan MG Marvel R Electric 2.800 mm’lik aks mesafesi ile geniş bir yaşama alanı sunuyor. Otomobilin bagaj hacmi ise arka koltukların katlanmasıyla 1.396 litreye kadar çıkabiliyor. 

90723dd8fe636800e083b11d2db728f2_1.jpg

19,4 inçlik dokunmatik ekran ve 12,3 inçlik dijital gösterge paneline sahip olan MG Marvel R Electric, tıpkı yakında ülkemizde satışa sunulacak olan ZS EV modelinde olduğu gibi en üst seviyede aktif güvenlik sunan MG Pilot sistemiyle donatılmış.

Doğan Trend Otomotiv CEO’su Kağan Dağtekin yeni modelin tanıtımıyla ilgili olarak, “MG markası Avrupa pazarına girdiği 2019 yılından bu yana yüksek teknolojiyi çekici tasarım ve yüksek donanımla birleştiren, elektrikli mobilitede akılcı seçim olarak öne çıkıyor. Dinamik, yüksek sürüş keyfi sunan otomobilleriyle Avrupalı tüketicilerin kalbini kısa zamanda kazanan MG, yeni modelleriyle dikkat çekmeye devam ediyor. Biz de tüm ürün ve marka gamımızı hızla yeni teknoloji ve trendlere uygun hale getirmeye çalışıyoruz. Yeni model Marvel R bu anlamda hem MG markasını lanse etmeye hazırlandığımız bu dönemde bize güç verecek. Diğer yandan Doğan Trend Otomotiv olarak karbon izini düşürmeyi önemseyen müşterilerimize sunacağımız harika bir SUV modeli olacak. Hem premium hem hayranlık uyandıran performanslı Marvel R’ı Türkiye’ye özellikle 2021 yılında ülkemize getirebilmek için sene başından beri çalışıyoruz, kısa zamanda sürecin netlik kazanmasını hedefliyoruz” açıklamasında bulundu. 

MG Foto Galeri Tüm MG Foto Galerileri
ÇOK OKUNANLAR