SEKTÖREL › Michelin üreticilerle işbirliğini geliştiriyor

Michelin üreticilerle işbirliğini geliştiriyor

10 Mart 2012 / 00:32 Cenevre Otomobil Fuarı'nda sergilenen Renault ZOE ve Ferrari F12berlinetta'nın lastikleri Michelin tarafından geliştirdi

Michelin üreticilerle işbirliğini geliştiriyor
Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkan gelmiş geçmiş en güçlü Ferrari modeli olan F12berlinetta, özel olarak tasarlanan Michelin Pilot Super Sport lastiklerini tercih ederken, Renault’nun yeni elektirikli modeli ZOE’da ise otomobilin yakıt tasarufu ve çevreci yönünü artırmak için özel olarak geliştirilen Michelin Energy E-V lastikleri kullanıldı.

Gelmiş geçmiş en güçlü Ferrari için tasarlanan Michelin Pilot Super Sport lastikleri, Michelin’in aralarında üst üste 14 zafer kazandığı Le Mans 24 Saat Yarışları’nın da bulunduğu en zorlu koşullarda yıllara dayanan başarısı ve tecrübesinin birleşmesiyle geliştirilmiş. F12berlinetta’da, önde 255/35 ZR20 ve arkada 315/35 ZR20 ebadında Michelin Pilot Super Sport lastikler standart olarak kullanılacak.

Fransız otomobil üreticisi Renault’nun yeni elektrikli modeli ZOE’nun tercihi ise daha fazla yakıt tasarrufu, güvenlik ve kısa fren mesafesi sunan Michelin Energy E-V oldu. Renault ve Michelin’in dört yıl boyunca süren ortak çalışmalarının ürünü olarak ortaya çıkan Michelin Energy E-V lastikleri, Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan ZOE modeli için geliştirildi. Enerji tasarrufu sağlayan ve karbon emisyonlarını azaltan çözümler geliştirmek amacıyla 20 yılı aşkın süredir yapılan araştırmalara dayanan Michelin Energy E-V, Fransız lastik üreticisinin en ileri düzey teknolojileriyle üretildi. Michelin Energy E-V lastiği 15 ve 16 inç lastiklere sahip tüm Renault ZOE modellerinde kullanılacak.

ÇOK OKUNANLAR