GÜNDEM › Nissan bir saatte 120’den fazla kamera satıyor!

Nissan bir saatte 120’den fazla kamera satıyor!

26 Aralık 2015 / 15:03 Nissan 2014 yılından bu yana SUV ailesi ile birlikte toplam 1.9 milyon kamera satışı gerçekleştirdi

Nissan bir saatte 120’den fazla kamera satıyor!

Artan güvenlik teknolojilerinin yansıması olarak araçlardaki kamera kullanımı da artıyor. Teknolojiye yaptığı yatırımların meyvesini toplayan Nissan, geçtiğimiz iki yılda iki milyonun üzerinde aracını kamera ile donattı. En çok satan modellerinin her biri için beş adede kadar kamera kullanan Japon üretici, günde yaklaşık 3.400 adet kamera sattığını açıkladı. Bu miktar, Nissan’ın bir dakikada ikiden fazla kamera sattığını gözler önüne seriyor.

Nissan’ın Qashqai, Juke ve X-Trail modellerinden oluşan SUV ailesi, yeni Qashqai modelinin satışa sunulduğu 2014 yılından bu yana 1,9 milyon kamera satışına imza attı. Üreticinin SUV ürün gamının en çok tercih edilen versiyonlarında; ön, arka ve yanlarda olmak üzere en az dört adet geniş açılı kamera yer alıyor. Bu kameralar Japon üreticinin Çevre Görüş Sistemi’nin temelini oluşturuyor.

Kuş bakışı olarak 360 derecelik bir görüş sağlayan Çevre Görüş Sistemi sürücüye şerit ve diğer araçlarla olan mesafeyi ayarlama konusunda yardımcı olurken, park alanlarındaki manevraları da daha kolay gerçekleştirme imkanı sunuyor. Bunun yanında Qashqai ve X-Trail modellerinde ön cama monte edilmiş ek bir kamera daha yer alıyor. Bu kamera, Trafik İşareti Tanıma Sistemi ve Otomatik Uzun Far Asistanı gibi teknolojiler için kullanılıyor.

Qashqai ve X-Trail modellerinde kullanılan kamera sistemi aynı zamanda Akıllı Park Sistemi ile birlikte; Kör Nokta Uyarı Sistemi veya Hareketli Nesne Algılama Sistemi gibi güvenlik paketleri için de temel oluşturuyor. Tüm bu ekipmanlar insansız sürüş teknolojisi için kritik birer araç konumunda bulunuyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR