GÜNDEM › Nissan Qashqai, Micra’yı geride bıraktı

Nissan Qashqai, Micra’yı geride bıraktı

14 Mart 2016 / 19:30 Şubat ayı sonu itibariyle toplamda 2.398.134 üretim adedine ulaşan Qashqai, markanın daha önceki rekortmeni Micra’yı geçmiş oldu

Nissan Qashqai, Micra’yı geride bıraktı

Nissan’ın İngiltere’deki Sunderland Fabrikası’nda üretilen ve üretiminin ilk gününden bu yana pek çok ödüle layık görülen Qashqai, Japon üreticinin Avrupa’da en çok üretilen modeli oldu. 10 yıldan kısa bir süre sonunda Şubat ayı sonu itibariyle toplam 2.398.134 adet üretilen Qashqai’den önce bu unvan, 2.368.704 adetlik üretim adediyle markanın Avrupalı ikonlarından biri olan Micra’ya aitti.

Nissan’ın Avrupa Üretim, Satın Alma ve Tedarik Zincirinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Colin Lawther, Qashqai’nin tanıtılmasıyla birlikte ortaya yeni bir sınıf çıktığını ve modelin crossover segmentine yeni standartlar eklemeyi sürdürdüğünü söylerken, “Qashqai’nin bu başarısı sayesinde Sunderland fabrikamız İngiltere’nin en büyük otomobil üretim tesisi haline geldi. Qashqai aynı zamanda Nissan’ın Avrupa’daki satış adetlerini rekor seviyelere çıkmasında da büyük rol oynuyor. Ayrıca önümüzdeki yıldan itibaren kavuşacağı otonom sürüş teknolojileriyle Nissan’ın crossover’lar için çıtayı daha da yukarı çekmesini sağlayacak.” ifadelerini kullandı.

Avrupalı tüketicilerin beklentilerini karşılamak üzere Nissan’ın İngiltere’de bulunan tasarım ve teknoloji merkezlerinde geliştirilen Qashqai, Japon markanın Avrupa’daki en çok satılan modeli olma özelliğini taşıyor.

Nissan, Qashqai modeli ile birlikte bu başarılarının yanı sıra otonom sürüşün de öncülerinden biri olmayı hedefliyor. Cenevre Otomobil Fuarı’nda önümüzdeki yıl piyasaya çıkacak olan Qashqai’nin Japon üreticinin “Piloted Drive” adını verdiği otonom sürüş teknolojisini barındıran ilk seri üretim otomobili olacağını açıklayan Nissan, bu yeni teknolojinin ilk aşamada otomobilin otoyollardaki çok sıkışık trafik koşullarında tek bir şeritte güvenli bir biçimde otonom olarak hareket etmesini sağlayacağını açıklıyor.

Nissan, bu yılın sonunda Sunderland tesisinin 30’uncu yılını kutlayacak. Fabrikada her bir saatte 58 adet üretilen Qashqai’nin dışında, Juke, yüzde 100 elektrikli LEAF ve Infinti’nin kompakt sınıftaki yeni modeli Q30 da üretiliyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR