SEKTÖREL › Opel'den yeni motor gamı...

Opel'den yeni motor gamı...

03 Ekim 2013 / 01:54 Bir süredir yeni bir motor gamı üzerinde çalışan Opel, bu serinin ilk üyelerini Astra ve Zafira modellerinde tanıttı

Opel'den yeni motor gamı...
Bir süredir daha verimli bir motor ailesi üzerinde çalışan Opel, bu çalışmalar sonucunda, 2016 yılının sonuna kadar üç yeni motor ailesine mensup 13 yeni motor sunmayı planlıyor. Opel bu yeni motor gamının iki önemli üyesini geçtiğimiz ay, Viyana’da gerçekleştirdiği ‘New Generation Power’ aktivitesiyle tanıttı. Aslında bu aktivitede tanıtılan 1.6 litrelik SIDI benzinli motor, tanıtımdan bir süre önce, Cascada ile ülkemize de giriş yapmıştı. 280 Nm’lik tork değeri sunan 1.6 litrelik bu ünitenin, yerini aldığı motordan yüzde 15 daha düşük bir tüketim sunduğu, daha elastik ve yumuşak bir karaktere sahip olduğu ve düşük bir vibrasyonla çalıştığı açıklanıyor. İlk olarak Cascada ile sunulan bu ünite, tüm Astra ailesi ve Zafira Tourer’ın yanı sıra makyajlı Insignia’da da karşımıza çıkacak ve 6-ileri manuel ve otomatik şanzıman seçenekleriyle sunulacak.

Opel’in motor gamındaki asıl önemli yenilikse 1.6 litrelik CDTI ünite. 136 beygir güç ve 320 Nm tork verileri sunan bu yeni dizel motor, özellikle emisyon ve tüketim yönünden çok iddialı. İlk etapta, markanın iri MPV modeli Zafira Tourer’ın motor kaputunun altına giren ünitenin, bu otomobilde 4.1 lt/100 km’lik ortalama yakıt tüketimine ve 109 g/km’lik emisyona imza attığı açıklanıyor. Mevcut 1.7 ve 2.0 CDTI ünitelerin yerine geçecek olan bu yeni motor, değişken geometrili turbosu ve neredeyse eşit çap ve stroğa (79.7 x 80.1) sahip silindir yapısıyla verimliliğe odaklanıyor. Alüminyum yapısı sayesinde 20 kg daha hafif olan motorun bir diğer iddiasıysa sessizlik ve titreşimsiz çalışma karakteri.

ÇOK OKUNANLAR