SEKTÖREL › Peugeot i-Cockpit denize iniyor...

Peugeot i-Cockpit denize iniyor...

01 Aralık 2017 / 15:23 Beneteau Ship Control® teknolojisi, tamamen yeni bir yat deneyimi için Peugeot i-Cockpit® ile birleşiyor

Peugeot i-Cockpit denize iniyor...

Peugeot'nun sürüş keyfini artırmak için geliştirdiği i-Cockpit®; 208, SUV 2008, 308, 308 SW, SUV 3008 ve yeni 5008 olmak üzere markanın ürün gamının neredeyse tamamında kullanılıyor.

Peugeot Design Lab, kokpit mimarisi konusunda sahip olduğu bilgi birikimi ve deneyimi değerlendirerek yeni alanlarda yeni deneyimler kazanmak üzere tamamen farklı bir sektörde çalışmalar yapmaya başladı: yatçılık ve denizcilik. Söz konusu çalışmaların yansıması olarak Peugeot ve Beneteau bir işbirliğine gittiler.

Beneteau yapmış olduğu çalışmalarla yatçılığın ihtiyacı olan sürüş, güvenlik ve konforla ilgili tüm verileri tek bir merkezde toplayan Advanced Monitoring System (AMS) adındaki teknolojinin sahibi. Söz konusu sistemi daha da geliştiren Beneteau, ilk kez Gran Turismo 50’de kullanıma sunduğu Ship Control® teknolojisini de geliştirdi.

Peugeot ve Beneteau markalarının işbirliği sonucu i-Cockpit® ve Ship Control® tek bir yapıda bir araya geldi ve bunun sonucu olarak Sea Drive Concept geliştirildi. Tasarımı doğrudan otomobillerden alınan kompakt boyutlu direksiyon simidi kullanım kolaylığı sağlıyor. 17 inçlik büyüklüğünde dokunmatik gösterge paneli Ship Control® arayüzünü gösterirken, yatın elektronik fonksiyonlarına erişim imkanı tanıyor. Katlanan bir panel temel navigasyon bilgilerini kaptanın görüş alanına getiriyor. Direksiyonun her iki yanında bulunan şalter tipi düğmeler ise temel fonksiyonlara erişim sağlıyor.

Ship Control® arayüzü; aydınlatma, iklimlendirme, navigasyon, batarya seviyesi, yakıt seviyesi, elektrik yönetimi, pompa yönetimi, ses sistemi ve motor olmak üzere tüm gerekli olan bilgileri bir araya topluyor. Arayüze yerel olarak birkaç tablet bağlanabiliyorve böylece mürettebatın her bir üyesi tüm işlevlere erişim sağlayabiliyor.

Peugeot Design Lab tarafından geliştirilen Sea Drive Concept hızlı bir değişim içinde olan yatçılık sektörüne tamamen yeni bir yaklaşım kazandırıyor. Sea Drive Concept yakın kokpit tasarımına tamamen yeni boyut kazandırırken, aynı zamanda yat sektörünün geleceğine de yön veriyor.

ÇOK OKUNANLAR