SEKTÖREL › Pirelli'nin çevreci lastiğine tam not!

Pirelli'nin çevreci lastiğine tam not!

03 Ocak 2013 / 02:21 Pirelli Cinturato P7 Blue, İsveç çevre organizasyonu tarafindan övgüye layik görüldü

Pirelli'nin çevreci lastiğine tam not!
Pirelli’nin yeni çevre dostu lastiği Cinturato P7 Blue, İsveç’in en etkili çevre örgütü olan SSNC (Swedish Society for Nature Conservation)’nin yeni hayata geçirdiği Topten internet sitesinden, yüksek dönme direnci, ıslak zeminde yol tutuş ve düşük ses özellikleri ile tam not aldı.

Topten sitesi, Çin'de, Amerika Birleşik Devletleri'nde ve pekçok Avrupa ülkesinde, enerji tasarrufu konusunda tüketici bilincini artırmaya yönelik bir hizmet sunuyor. Topten, enerji verimliliği ve tasarrufu açısından tüketicileri bilgilendirirken; ürün ve hizmetlerin şeffaflığı, İsveç’in en etkili çevre örgütü SSNC tarafından değerlendiriliyor.

Topten, yaptığı analiz sonucunda, dönme direncinin yanı sıra ıslak zeminde yol tutuş ve gürültü içermeyen performansa sahip lastik olarak Cinturato P7  Blue’ yu piyasanın en iyisi olarak belirledi. Topten, ürünleri tanımlamak ve nitelemek için Avrupa Birliği standartlarına uygun lastik etiketleme ölçütlerini kullanıyor.

Pirelli Cinturato ailesi, son ürünü ve ilk AA etiketine sahip olan Cinturato P7 Blue ile daha az yakıt kullanarak, çevreye daha az zarar verirken 'C' kategorisinde bir lastik ile karşılaştırıldığında yüzde 23 daha az dönme direnci sunuyor. Örneğin Cinturato P7 Blue, yılda 15 bin kilometrede 52 litre yani %5.1 düşük yakıt tasarrufu sağlarken, karbondioksit salınımını ise 123.5 kg azaltıyor.

ÇOK OKUNANLAR