MOTORSPORLARI › Raikonen'in yerine iki aday!

Raikonen'in yerine iki aday!

12 Kasım 2013 / 10:23 Kimi Raikkonen, gelecek hafta sırt ağrıları nedeniyle ameliyat olma kararının ardından, sezonun son iki yarışında yer alamayacak.

Raikonen'in yerine iki aday!

Fin pilot, Abu Dabi'de Lotus patronları ile gerginlik yaşamış ancak yapılan açıklamalarda Raikkonen'in ABD ve Brezilya'da yarışacağı ve sorunun çözüldüğü belirtilmişti.

Yeniden nükseden şiddetli sırt ağrıları sebebiyle Singapur'da büyük sıkıntı yaşayan Raikkonen, ameliyat kararının ardından sezonun son yarışları için ABD'ye uçmak yerine bu hafta Slazburg'a hareket edecek.

Fin pilotun menajeri Steve Robertson da, Raikkonen'in sezonu kapattığını doğruladı. Cerrahi müdahale sonrasında dört haftalık bir iyileşme dönemine ihtiyaç duyulacağı tahmin ediliyor. Raikkonen'in, gelecek sezon öncesinde Ferrari ile hazırlıklarını olumsuz etkilememesi için ameliyat kararını sezon sonuna bırakmadığı ifade ediliyor.

Robertson da, "Tabi ki sezonun son iki grand prix'sini Lotus'ta bitirmesi hoş olurdu. Bununla birlikte, Kimi'nin çektiği şiddetli ağrı nedeniyle bu mümkün değil" dedi.Bu arada Lotus'un Raikkonen'in yerine geçireceği pilotu belirlemek için çok fazla zamanı bulunmuyor. Yedek pilot Davide Valsecchi'nin kokpite geçebileceği konuşuluyor.

Foto Galeri Tüm Foto Galerileri
ÇOK OKUNANLAR