GÜNDEM › Renault araçlarda yazılım hilesi bulunmuyor!

Renault araçlarda yazılım hilesi bulunmuyor!

20 Ocak 2016 / 16:42 Fransa Enerji ve İklim Genel Müdürlüğü Renault araçlarda yanıltıcı yazılım bulunmadığını açıkladı

Renault araçlarda yazılım hilesi bulunmuyor!

Amerikan Çevre Koruma Ajansı’nın (EPA) Volkswagen’in belirli dizel modellerinde hileli bir yazılım kullandığını ortaya çıkartmasının ardından Fransa hükümeti Fransız otomobil üreticilerinin araçlarında benzer yazılım kullanmadıklarını doğrulamak amacıyla bağımsız bir teknik komisyon görevlendirmişti. Bu bağımsız teknik komisyon 25 adedi Renault olmak üzere 100 otomobili test edeceğini açıklamıştı. Geçtiğimiz aralık ayının sonunda dördü Renault marka olmak üzere 11 aracın test sürecinin tamamlayan komisyon, Fransa Ekoloji, Sürdürülebilir Kalkınma ve Enerji Bakanlığı’na bağlı Enerji ve İklim Genel Müdürlüğü vasıtası ile yaptığı açıklamada Renault araçlarda herhangi bir yanıltıcı yazılıma rastlanmadığını ifade etti.

Devam eden testlerin ardından piyasaya sunulan araçların yanı sıra fabrikadan çıkan Renault modelleri için Renault Grubu, Renault Emisyon Planı’nın bir parçası olarak, hızlı bir şekilde piyasaya sunmaya karar verdiği araçların dinamik performansını geliştirme amacı güdecek iyileştirme çözümlerinin ortaya konulacağını açıkladı.

Renault Grubu hali hazırda CO2 emisyonlarının iyileştirilmesi programlarında ilk üç sırada (2013’te 1. ve 2014’te 2.) yer aldığının ve araçlarının karbon ayak izini yüzde 10’a kadar azalttığının altını çiziyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR