TEKNOLOJİ › Samsung'dan batarya devrimi

Samsung'dan batarya devrimi

13 Mart 2020 / 23:54 Samsung, 800 km menzil sunacak yeni bir batarya teknolojisi geliştiriyor

Samsung'dan batarya devrimi

Samsung geliştirme aşamasında olduğu yeni batarya teknolojisiyle elektrikli otomobiller için 800 km'ye varan menzil sunmayı hedefliyor. Elektronik devinden yapılan açıklamada;, mühendislerinin son derece ümit verici bir çalışmanın içerisinde olduğu duyuruldu. Samsung'un solid-state bataryalarının şu an kullanılan lityum-iyon bataryalara göre daha hızlı şarj olacağı ve çok daha yüksek enerji yoğunluğu sunacağı açıklanıyor.

Samsung, geliştirdiği prototipin detaylarını Bir Japon bilim dergisi aracılığıyla paylaştı. Prototipe göre bu yeni teknoloji, gümüş-karbon kompozit ile yapılmış bir anoda sahip. Bu çözüm, pilin enerji yoğunluğunu arttırırken, paketin fiziksel boyutunun günümüzün lityum iyon pillerine göre yaklaşık %50 azalmasına olanak tanımış. Samsung, bu pilin yaklaşık 1000 şarj döngüsüne dayanabileceğini iddia ediyor. 

Samsung, yeni pil teknolojisinin henüz üretime hazır olmadığının da altını çiziyor. Şirket, "Elektrikli araç batarya teknolojilerini bir üst seviyeye taşımak için tüm solid-statel pil malzemelerini ve üretim teknolojilerini geliştirmeye devam edeceğiz" açıklamasını yapıyor. 

ÇOK OKUNANLAR