GÜNDEM › Sergio Marchionne: Alfa Romeo satılık değil

Sergio Marchionne: Alfa Romeo satılık değil

06 Ağustos 2014 / 14:25 Fiat CEO’su Alfa’yı Fiat şemsiyesi altında tutma planlarını açıkladı; Giulia ise üretime hazırlanıyor...

Sergio Marchionne: Alfa Romeo satılık değil

Geçtiğimiz iki yıl içinde Volkswagen ve Audi, Alfa Romeo’yu satın almakla ilgilendiklerini açıklamışlardı, ancak bu konuda herhangi bir gelişme yaşanmamıştı. Fiat CEO’su Sergio Marchionne’nin yakın zamanda yapılan bir konferansta “Alfa Romeo’ya bağlıyız” diyerek, Fiat’ın Alfa Romeo’yu bünyesinde tutmayı planladığını açıklamış oldu. Konferansta Alfa Romeo’nun PSA Peugeot Citroen grubu veya Volkswagen ile olası bir birleşme ihtimali olduğu söylentilerini yalanlayan Marchionne, markanın yeni birlikteliklere ise olumlu baktığını söyledi.

Alfa Romeo ile ilgili bir başka yeni gelişme ise yeni Giulia ile ilgili. İtalyan basınında çıkan haberler Alfa’nın yeni modelinin Cassino fabrikasında hazırlandığını iddia ediyor. Fiat Bravo ve Lancia Delta’nın üretiminin geçtiğimiz ay durdurulmuş ve Giuletta ise Chroma’nın üretildiği üretim bantlarına alınmıştı. Yeni jenerasyon Giulia’nın içinde bulunduğumuz yıl bitmeden ortaya çıkması bekleniyor, bu durumda Fiat’ın 35 milyon euro yatırım yapacağı ve 200 ek işçi alacağı Cassino fabrikası’nın 2015 sonu itibariyle Giulia üretimi için kullanılması oldukça muhtemel görünüyor.

Not: Görseller, Alfa Romeo Giulia Sedan ve Sportwagon’un resmi olmayan tasarım çizimlerine aittir.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR