KONSEPT › Skoda'nın yeni kimliği ortaya çıktı

Skoda'nın yeni kimliği ortaya çıktı

06 Eylül 2022 / 13:31 Skoda, yeni marka kimliğini ve yeni logosunu VISION 7S konseptiyle tanıttı

Skoda'nın yeni kimliği ortaya çıktı

Skoda, yeni tasarım dilini, logosunu ve kurumsal kimliğini elektrikli VISION 7S konseptiyle birlikte tanıttı. Yeni marka kimliği ve logo, önce Skoda'nın iletişim materyallerinde, ardından ise gelecek yeni modellerde kullanılacak. Yeni stil, simetriye dayalı tamamen farklı tipografi ve yuvarlak hatların kombinasyonunu içeriyor. Skoda yazısının yanında kanatlı ok sembolü evrimleşmiş. İlk bakışta kendisini belli eden logo, 3 boyutlu grafikler olmadan daha sade bir hale getirilmiş. Bu 2 boyutlu logo dijital dünyaya geçişi temsil ederken, aynı zamanda kullanılan yeşil tonlar, ekolojiyi, sürdürülebilirliği ve elektro mobiliteyi simgeliyor.

bc68951d4bffecaf39049f46e4127d4b_4.jpg

Gelelim konsepte... Markanın tamamen yeni modellerinden tasarım ipuçları veren VISION 7S yedi yolcuya kadar kapasite sunuyor. Yeni teknolojilerle donatılan VISION 7S, 89 kWh kapasiteli bataryası sayesinde tek şarjla 600 kilometrenin üzerinde menzil vaat ediyor.

VISION 7S ilk bakışta geniş kabini ve farklı tasarımıyla dikkat çekiyor. Aracın ön kısmı, imza niteliğindeki Skoda çizgisi gibi tanıdık tasarım öğelerini içeriyor. Yeniden tasarlanan Skoda yazısı ön tarafta yerini alırken bunu yeni bir ambiyans ışık şeridi tamamlıyor. Aracın tüm genişliğini kullanan bu şerit, dikey farlarla entegre edilerek T şeklini oluşturuyor. Ayrıca konsept araç markanın bilindik ön panjurunun modern bir yorumunu taşıyor. Profilde Skoda modellerinin bir imzası olan tornado çizgisi yükseltilerek gövde altını yan camlardan ayırıyor ve güçlü görünüme katkı sağlıyor. 22 inç kapalı jantlar da aracın aerodinamik verimliliğini artırıyor. VISION 7S’in arka bölümünde de yeni Skoda yazısı yer alırken, ışıklandırma grubunda da aracın ön tarafındaki tema bulunuyor.

bc68951d4bffecaf39049f46e4127d4b_1.jpg

VISION 7S konseptinin kabini, Skoda'nın kendine has geniş kabin fikrini daha da ileriye taşıyor. Koyu ve açık renkli materyaller kombine edilirken deri olmadan tasarlanan kabinin büyük bir kısmı, sürdürülebilir kaynaklardan gelen malzemelerden üretilmiş. Tamamen yeniden tasarlanan direksiyon simidinin üst ve alt bölümleri düzleştirilmiş. Böylece 8.8 inç’lik dijital gösterge daha kolay okunabiliyor. 

bc68951d4bffecaf39049f46e4127d4b_2.jpg

VISION 7S konseptinde “Sürüş ve Dinlenme” olmak üzere iki farklı kabin oturma pozisyonu sunuluyor. İçeride dönebilen merkezi ekran ve kayan unsurlar yer alıyor. 14.6 inç’lik dokunmatik ekran "Sürüş" modunda dikey konumdayken, bir tuşla aktif hale gelebilen "Dinlenme" modunda ise yatay hale geliyor. Bununla birlikte direksiyon ve göstergeler içeride daha fazla alan sağlayacak şekilde geriye çekiliyor. Ön sıradaki koltuklar içeriye doğru döndürülerek ekstra konfor için yatırılabiliyor. Ayrıca arka sırada oturanlar da ekranı rahatça görebiliyorlar ve eğlence amaçlı içerikleri izleyebiliyorlar.

Tüm yolculara eşit şekilde geniş alan sunan VISION 7S’in kabininde yeni Simply Clever Akılcı Çözümler ve yüksek güvenlik de öne çıkıyor. Yenilikçi çocuk koltuğu aracın en güvenli yeri olan ortasına yerleştirilmiş ve orta konsola entegre edilmiş. İkinci sırada oturanlar çocukla kolayca ilgilenebilirken opsiyonel tavan kamerası ise çocuğun görüntüsünü istendiğinde merkezi ekrana aktarabiliyor. 

Pratik fikirlerle öne çıkan VISION 7S konseptinde ikinci ve üçüncü sırada oturanlar elektronik cihazlarını manyetik olarak sırtlıklara yerleştirilebiliyor ve böylece ideal bir görüş açısı elde edebiliyorlar. Kapı panellerine entegre edilen interaktif yüzeyler de renkleriyle havalandırmada yapılan değişiklikler gibi mesajları iletebiliyor. Ayrıca parmakla yazmaya izin veren yüzeye not bırakmak veya çocukların çizim yapmaları mümkün.

bc68951d4bffecaf39049f46e4127d4b_3.jpg

ELEKTRİKLİ MODEL ATAĞI HIZLANIYOR
Skoda, aynı zamanda elektrikli model atağını da hızlandırıyor. 2026’ya kadar mevcut elektrikli araçların yanına üç yeni tam elektrikli model daha ekleyecek olan Skoda, bu araçların ipuçlarını VISION 7S konseptiyle verdi. Yeni modeller arasında küçük bir elektrikli otomobilin yanı sıra elektrikli kompakt SUV ve yedi koltuklu bir araç da üretilecek. Yeni modellerle birlikte Skoda'nın Avrupa satışlarında tam elektrikli araçların payının 2030’da yüzde 70’in üzerine çıkacağı tahmin ediliyor. Bunu desteklemek adına Çek marka e-mobiliteye gelecek beş yılda 5.6 milyar euro ve dijitalleşmeye 700 milyon euro daha yatırım yapacak. Elektro mobiliteye geçiş sürecinde tüm ürün gamı güçlenecek ve elektriklilerin yanı sıra yüksek verimliliğe sahip içten yanmalı motorlu araçlar da gelecek. Bunlar arasında gelecek yılın ikinci yarısında gösterilecek yeni nesil SUPERB ve KODIAQ olacak. 2024’te ise bu modelleri yenilenmiş OCTAVIA modeli izleyecek.

ÇOK OKUNANLAR