SEKTÖREL › Subaru BRZ'ye güvenlik ödülü

Subaru BRZ'ye güvenlik ödülü

14 Eylül 2012 / 19:16 BRZ, Otoyol Güvenliği Sigorta Enstitüsü tarafından yapılan çarpışma testlerini başarıyla geçerek ödüle layık görüldü

Subaru BRZ'ye güvenlik ödülü
Subaru BRZ, Kanada’da gerçekleştirilen yandan ve arkadan çarpışma testleri ile devrilme darbesi testlerinden başarı ile çıkarak A.B.D’de faaliyet gösteren ve güvenilirliğiyle bilinen IIHS (Otoyol Güvenliği Sigorta Enstitüsü) tarafından ödüllendirildi. BRZ’nin yapılan testlerde önden, arkadan ve yandan çarpışmalarda sürücülere ve yolculara maksimum güvenlik sağladığı belirlendi.

Subaru’nun Kanada Ceo’su Shiro Ohto, BRZ’nin başarısına ilişkin şu açıklamada bulundu: “Yeni arkadan itişli spor modelimizin çarpışma güvenliğinden ödül almasından dolayı heyecan duyuyoruz. Tüm yol koşullarında sürücülerimize güven ve gönül rahatlığı aşılamayı hedeflediğimiz için bizim için her zaman “güvenlik” ilk sırada yer alıyor. İleri düzey halka şeklinde güçlendirilmiş özel kasa tasarımı, diğer modellerimizde olduğu gibi BRZ’nin de büyük başarı kazanmasını sağladı”.

IIHS, Otoyol güvenliği Sigorta Enstitüsü Başkanı Adrian Lund ise “Subaru, ürettiği her modelle IIHS TOP SAFETY PICK (En İyi Güvenlik Seçimi) ödülünü üç yıl art arda kazanan tek otomotiv üreticisi. Bu ödülü kazanmak oldukça zor olsa da Subaru’yu “güvenlik” unsurunu ilk planda tutarak teknoloji geliştirmesinden dolayı takdir ediyoruz” dedi.

ÇOK OKUNANLAR