SEKTÖREL › Tofaş'ın 'Kurumsal Yönetim Notu' yükseldi

Tofaş'ın 'Kurumsal Yönetim Notu' yükseldi

15 Kasım 2012 / 01:55 Tofaş, 2012 yılında da 'En Yüksek Kurumsal Yönetim Notuna Sahip Otomotiv Şirketi' oldu

Tofaş'ın 'Kurumsal Yönetim Notu' yükseldi
Tofaş’ın kurumsal yönetim derecelendirme notu 10 üzerinden 9,03 seviyesine yükseldi.  Saha Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. tarafından revize edilen Tofaş’ın “Kurumsal Yönetim” notu 8,58’den (85,83) 9,03’e (90,25) yükseltildi. Türk otomotiv sektörünün öncüsü Tofaş, bu not artışıyla İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Kurumsal Yönetim Endeksi’nde “en yüksek nota sahip otomotiv şirketi” olma başarısını 2012 yılında da sürdürdü.

Tofaş CEO’su Kamil Başaran, “Kurumsal Yönetim Endeksi’nin kurulduğu 2007 yılından beri notumuzu her sene yükselttik. Kurumsal yönetim ilkelerine uyum çerçevesinde bugün ulaştığımız nokta, Tofaş’ın tüm paydaşlarımıza karşı adil, şeffaf, hesap verebilir ve sorumlu bir anlayışla yönetildiğinin en önemli göstergesidir. Tofaş’ın en yüksek “Kurumsal Yönetim” derecelendirme notuna sahip otomotiv şirket olması da bizi ayrıca gururlandırmaktadır”

Kurumsal Yönetim Endeksi nedir?
İMKB’de işlem gören şirketlerin SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri'ne uygunluğu konusunda önemli bir referans oluşturan “Kurumsal Yönetim Endeksi”, şirketlerin fiyat ve getiri performanslarının Kurumsal Yönetim İlkeleri’ne uyumlarıyla beraber ölçülmesi sonucunda ortaya çıkan bir derecelendirme notudur. Bugün itibariyle Kurumsal Yönetim Endeksi’nde 40 şirket bulunuyor. Söz konusu Endeks’e dâhil şirketler arasında Tofaş, 10 üzerinden 9 puanı aşan üçüncü Koç Grubu şirketi oldu.

ÇOK OKUNANLAR