SEKTÖREL › Toyota 6.5 milyon aracını geri çağırdı!

Toyota 6.5 milyon aracını geri çağırdı!

20 Ekim 2015 / 14:59 Toyota, olası bir duman ve yangın riski sebebiyle bazı modellerini yetkili servislere çağırıyor...

Toyota 6.5 milyon aracını geri çağırdı!

Toyota, modeline göre farklılaşmak üzere "2005 Ocak-2006 Ağustos" ve "2008 Ağustos-2010 Aralık" tarihleri arasında üretilen ve aralarında Yaris, Corolla, Auris ve RAV4 modellerinin de bulunduğu 6 milyon 500 bin otomobili yetkili servislere geri çağırıyor.

Toyota tarafından yapılan açıklamada; sürücü tarafında yer alan Cam Açma Düğmelerinin üretiminde gres yağının yetersiz olduğu noktalarda, kullanım esnasında elektrik kontakt noktalarının aşınabildiği ve kısa devre meydana gelebileceği belirtilerek olası bir kısa devrenin dumana ve yangına yol açabileceği ihtimalinin değerlendirildiği belirtildi.

Bu geri çağırmayı kapsayan araçlardaki sürücü tarafında yer alan cam açma düğmelerinin kontrol edileceği, gres yağı ekleneceği ve normalin dışında bir durum görüldüğünde panelin değiştirileceğinin kaydedildiği açıklamada, bu işlemlerin hiçbir ücret talep edilmeden 45 dakika süreceği bildirildi. Toyota, bu durumun olumsuz bir sonucunun ortaya çıkmaması ve meydana gelebilecek olası bir sorunu önceden önlemek amacıyla, Türkiye’den de ilgili dönemlerde satılan modelleri bu kapsama dahil edeceği açıklıyor.

ÇOK OKUNANLAR