SEKTÖREL › Toyota GR Yaris ürün gamını tanıttı

Toyota GR Yaris ürün gamını tanıttı

02 Temmuz 2020 / 12:20 Toyota, yeni GR Yaris modellerinin tüm ürün gamının duyurusunu yaptı

Toyota GR Yaris ürün gamını tanıttı

Toyota, merakla beklenen GR Yaris model ailesini tanıttı. Avrupa ve Japonya’da 6 bin adetlik ön sipariş alan GR Yaris’e farklı versiyonlar da katılacak. GR Yaris bu versiyonlarla birlikte üç seçeneğe sahip olacak. Japonya’da sunulacak versiyonlar arasında; yüksek performanslı RZ ile birlikte pist odaklı RC modeli ve giriş versiyonu RS de yer alacak.

5d0e2f4e02e80cf7fbb40865647bd412_1.jpg

WRC’de yarışan ve şampiyonluk kazanan TOYOTA GAZOO Racing Dünya Ralli Şampiyonası takımının deneyimleri doğrultusunda geliştirilen GR Yaris'in dünyanın her yerindeki farklı yol koşullarında tüm sürücülerin keyifle kullanacağı şekilde tasarlandığı açıklanıyor.

Japonya’da sunulacak GR Yaris ürün gamında yer alan RZ ve RC versiyonlarının 272 bg üreten 1.6 litrelik üç silindirli turbo motoru, 6-ileri manuel şanzımanla eşleştirilmiş. Bununla birlikte yine Japonya’da sunulacak RS versiyonunda ise 120 bg güç üreten 1.5 litre üç silindirli motor ve 10 kademeli Direct Shift-CVT şanzıman kullanılıyor.

5d0e2f4e02e80cf7fbb40865647bd412_0.jpg

GR Yaris’in alüminyum kaputu, bagaj kapağı ve kapı panellerinin yanı sıra üst gövdesinde de karbon fiber takviyeli plastik tavan paneli yer alıyor. GR Yaris’in ön ve arka süspansiyonları, TOYOTA GAZOO Racing’in Dünya Ralli Şampiyonası’nın zorlu etaplarından elde ettiği tecrübeyle özel olarak optimize edilmiş.

GR Yaris'in üretimi, Toyota’nın spor otomobiller konusunda ünlü Motomachi tesisinde kurulan üretim hattında GR FACTORY tarafından gerçekleştirilecek. Burada araçların montajının, üstün işçiliğiyle bilinen Takumi Ustaları tarafından gerçekleştirilmesi için gerekli hazırlıklar da yapılmış.

ÇOK OKUNANLAR