SEKTÖREL › Toyota Prius emniyeti sağlayacak

Toyota Prius emniyeti sağlayacak

16 Mart 2012 / 00:29 İstanbul'un Fatih ve Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlükleri aşayiş ve güvenlik görevlerinde Toyota Prius'u kullanacaklar

Toyota Prius emniyeti sağlayacak
İstanbul’un Fatih ve Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlükleri dünyanın en popüler hibrid otomobili olan Toyota Prius’u kullanmaya başladı. Toyota Pazarlama ve Satış A.Ş. tarafından ilçe emniyet müdürlüklerine toplam 4 adet Prius teslim edildi.
Araçların teslimi dolayısıyla düzenlenen törenlere Fatih İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici ve Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürü Osman Yıldırım ile birlikte Toyota yetkilileri katıldı.

Tam hibrid teknolojisine sahip Prius 3,9 lt/100 km’lik yakıt tüketimiyle dikkat çekiyor. Yüksek verimlilik ve düşük yakıt tüketimi prensibiyle geliştirilen 1.8 litrelik VVT-i benzinli motoru ile 'EV' (Sadece Elektrik), 'Eco' ve 'Power' olmak üzere üç farklı sürüş moduna sahip olan Prius, sadece elektrik motorunun çalıştığı EV modunda son derece sessiz bir sürüş sunuyor ve karbondioksit ile NOX salınım seviyesini 0’a indiriyor. Sistem, “Power” modundaysa otomobilin performansını artırıyor.

Bugün dünyada 2.5 milyonun üzerinde satış adedine ulaşan Toyota Prius, 2012 TÜV raporuna göre 2-3 yaşındaki araçlar arasında en düşük kusur oranı olan 1.9 ile ilk sırada yer alıyor.

ÇOK OKUNANLAR