
Toyota'dan Avrupa başarısı
15 Ocak 2022 / 16:34 Toyota, 2021 yılında Avrupa'daki pazarı payını yüzde 6.4’e çıkararak rekor kırdı

Toyota, 2021 yılında Avrupa’da 1.076.300 adet araç satışı gerçekleştirerek pandemi ve çip tedarik sorunlarının etkilerini en aza indirmeyi başardı. Pazarın üzerinde bir performans ortaya koyan Toyota, 2021 yılında toplam pazar payını 0.4 puan artırarak yüzde 6.4’e çıkardı. Bu tüm zamanların rekoru olurken, aynı zamanda 2018’den bu yana 1.4 puanlık bir büyüme elde edildi. Bununla birlikte Toyota Avrupa, düşük emisyonlu araç satışları sayesinde Avrupa Birliği CO2 filo emisyon hedeflerine da ulaşmayı başardı.

Ortaya koyulan bu performansla birlikte Toyota, Avrupa’da ilk kez binek pazarında en çok satış elde eden ikinci marka konumunu elde etti. Bu başarının kilit noktası ise, elektrikli, yakıt hücreli elektrikli, plug-in hibrit ve hibrit araçlardan oluşan düşük CO2 emisyonlu geniş ürün gamı oldu.
Toyota, Avrupa’daki hibrit satışlarını da geçen yıla göre yüzde 19 artırarak 579.698 adetlik satışa ulaştı. Batı Avrupa’da hibrit satış oranı yüzde 69’a çıkarken Avrupa genelinde ise yüzde 58 olarak gerçekleşti.

Markanın en çok satan modelleri 208 bin adet ile Corolla ürün gamı, 179.383 adet ile Yaris ve 161.266 adet ile RAV4 olarak öne çıktı. Bu üç model, markanın satış adetlerinin yüzde 55’ini oluşturdu. Toyota’nın en çok satan hibritleri 166.811 adet ile Corolla Hybrid ürün gamı, 143.595 adet ile Yaris Hybrid ve 112.757 adet ile C-HR Hybrid oldu.

Geçtiğimiz Aralık ayında yeni elektrikli modellerini gösteren Toyota, karbon nötr hedefine emin adımlarla ilerlemeye de devam ediyor. Global olarak 2030 yılına kadar 30 elektrikli model sunacak olan Toyota, her segmentte yerini alacak. Bununla birlikte 2030’da Toyota Avrupa’nın hedefi Batı Avrupa’da en az yüzde 50 sıfır emisyonlu satış oranı elde etmek olacak. 2035’te ise AB bölgesinde tüm yeni araçlarında CO2’yi yüzde 100 oranında indirmeye hazır olacak.
-
BOM 2026 sezonuna hazır
BOM, 2026 sezonunda Avrupa’da uluslararası düzeyde iki farklı seride yarışan ilk Türk takımı olacak
-
Defender, Dakar’da çifte podyum elde etti
Defender, 2026 Dakar Rallisi’ndeki ilk katılımında Stock kategorisinde ilk iki sırayı almayı başardı
-
Toyota'dan 200 adetle sınırlı bir GR Yaris
Toyota, Dünya Ralli Şampiyonu Sébastien Ogier’den ilham alan sınırlı üretim bir GR Yaris hazırladı
-
Ferrari ile FerMas iş birliğinin 20’nci yılı
Ferrari’nin Avrupa ve Afrika bölgesinden sorumlu yöneticisi Marco Sambaldi Türkiye’yi ziyaret etti
-
Nissan'dan güneş enerjisiyle çalışan Ariya konsepti
Nissan, Temiz Enerji Günü kapsamında güneş enerjisiyle çalışan Ariya konseptini tanıttı
-
Volvo EX60 yılın ikinci yarısında gelecek
Volvo Cars, 810 km'ye varan menzil vaat eden tamamen elektrikli yeni modeli EX60’ı tanıttı
-
Hyundai insan merkezli robotik çağını başlatıyor
CES 2026’da tanıtılan insansı robot Atlas, insanlarla iş birliğinde üretimde güvenliği artıracak ve Fiziksel Yapay Zeka dönemini başlatacak
-
DS Automobiles'den özel bir konsept
DS Automobiles, DS PENSKE Formula E pilotu Taylor Barnard ile birlikte tasarlanan “Taylor Made N°4 Concept” modelini tanıttı
-
MG ZS Hybrid+ Şubat ayında Türkiye'ye
MG, C-SUV segmentindeki ZS Hybrid+ modelini şubat ayında pazara sunmaya hazırlanıyor
-
Renault'nun küresel atağı devam ediyor
Türkiye ise markanın 2025 yılında Fransa’nın ardından en çok satış yapılan ikinci pazarı oldu























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS