KONSEPT › Toyota'dan sıfır emisyonlu klasikler!

Toyota'dan sıfır emisyonlu klasikler!

15 Ocak 2023 / 22:24 Toyota, efsane modeli AE86'yı elektrikli ve hidrojenli motorlarla donatarak karbon nötr hale getirdi

Toyota'dan sıfır emisyonlu klasikler!

Toyota, otomobil tutkunlarının çok sevdiği modellerini karbon nötr hale getirerek eşsiz bir işe imza attı. Motorsporlarından faydalanarak daha iyi otomobiller geliştiren Toyota, yarış departmanı Toyota Gazoo Racing ile birlikte içten yanmalı motorların verdiği heyecanı yansıtan modeller yapmaya devam ediyor. Tokyo’da gösterilen hidrojen motorlu AE86 H2 konsepti, yakıt hücreli Toyota Mirai’nin yüksek basınçlı tanklarıyla tasarlanmış. Aracın yakıt enjeksiyon, yakıt hortumları ve bujileri de hidrojenli motora göre modifiye edilmiş.

fb929ef10ef0b5ed76c5973851cb10fd_0.jpg

Bununla birlikte yeni elektrifikasyon teknolojisini kullanan AE86 BEV konsepti ise tam elektrikli hale getirilmiş. AE86'nın gövdesi mümkün olduğunca hafif tutulurken, tam elektrikli aracın sürüş karakteristikleri ve orijinal aracın sürüş keyfini yansıtan manuel şanzıman da adapte edildi. AE86 BEV konseptinde, Prius PHEV bataryası ve Tundra HEV elektrik motoru dahil olmak üzere ticari olarak satılan mevcut araçların elektrifikasyon teknolojisine yer verildi. Karbon nötr olmaya katkı sağlaması adına, AE86 konseptlerinde yeniden yapılmış geri dönüştürülmüş koltuklar ve yine geri dönüştürülmüş malzemeden üretilmiş emniyet kemerleri gibi ekiplamlar tercih edilmiş.

ÇOK OKUNANLAR