
Türkiye, Citroen'in en iyi 7'nci pazarı oldu
31 Ocak 2022 / 11:05 Citroën, 2019 ve 2020 yıllarında yakaladığı büyüme trendini 2021'de devam ettirdi

Citroën, Türkiye'de 2021 yılını büyüme rakamlarıyla kapatmayı başardı. Hem binek otomobil hem de ticari araç segmentlerinde başarılı satış rakamlarına ulaşan Citroen, Türkiye otomotiv pazarında bir önceki yıla oranla %5’lik bir büyüme rakamı elde etti. Bunun yanı sıra Citroën Türkiye, Avrupa pazarları ve Çin’in hemen arkasında, Citroen'in en iyi 7'nci pazarı oldu.
2021’in otomotiv sektörü için zorluklarla geçen bir yıl olduğunu ve özellikle çip krizi ile birlikte tedarik zincirindeki problemlerin yarattığı olumsuz etkiler sonucunda otomotiv pazarının bir önceki yıla göre daraldığını vurgulayan Citroën Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım; “Bu zorlu pazar koşullarında yakaladığımız %5’lik büyüme rakamıyla seneyi 29 bin adet seviyelerine yaklaşarak kapattık ve son iki yılda gösterdiğimiz büyüme trendini sürdürdük. Yakaladığımız bu trend ile Türkiye otomotiv pazarında markalar sıralamasında 9. sırada yer aldık. Bu büyümenin arkasında; stratejik ürün gamımız, başarılı iletişim planlarımız, hızla büyüyen bayi teşkilatımız ve müşterilerimize verdiğimiz değer var. En başından bu yana markamızın global hedefi olan, müşterilerimizin kalplerine dokunmayı ve onlarla sıcak bir ilişki kurmayı, güçlü bayi ağımız yardımıyla başarıyoruz. Müşterilerimizden ilham alarak onlara konforu yalnızca modellerimizle değil showroomlarımıza girdiklerinde de verdiğimiz tüm hizmetlerle hissettiriyoruz” şeklinde konuştu.

Citroën, 2021 yılını binek otomobil segmentinde önemli başarılarla geride bıraktı. 2021 yılında ciddi bir ivme ile markanın büyümesine katkı veren modellerden C3 Aircross’un satışları bir önceki yıla oranla %25 artış gösterdi. Yeni C4 ise 2021 yılının ortasında Türkiye otomotiv pazarına giriş yapmasına rağmen, yılı segment üçüncüsü olarak tamamlamayı başardı.

Geçtiğimiz yılı ticari araç satışlarında da rekor büyüme ile kapatan Citroën bu alanda da başarılarını sürdürdü. Berlingo Van modelinde 2020 yılına oranla iki kat büyüme yakalarken, Jumpy 8+1 modelinde geçtiğimiz yıla oranla yakaladığı büyüme 3 kat oldu. Citroën Jumpy Van’da ise 2021 yılında bir önceki seneye göre %56’lık bir büyüme rakamı elde etti. Bütün bunlara ek olarak Fransız üretici, başarılarını ödüllerle taçlandırmayı da sürdürdü. Geleceğin ulaşım teknolojilerine öncülük eden Citroën, Marketing Türkiye ve pazar araştırmaları şirketi Akademetre iş birliğiyle düzenlenen The ONE Awards Bütünleşik Pazarlama Ödülleri kapsamında halk jürisi tarafından “Yılın En İtibarlı Ticari Otomotiv Markası” seçildi.

-
Tofaş, ABD'ye yeniden ihracata başlıyor
K0 kodlu hafif ticari, Ram ProMaster City adıyla Kuzey Amerika’ya ihraç edilecek
-
Yeni Volkswagen T‑Roc satışa sunuldu
T-Roc, yeni bir tasarıma, hafif hibrit motora ve gelişmiş sürüş destek sistemlerine sahip
-
Borusan Next’ten Florya’da yeni servis noktası
Borusan Next, özel servis yapılanmasını genişletme stratejisi kapsamında üçüncü servis noktasını İstanbul Florya’da hizmete açtı.
-
Mercedes-Benz Otomotiv’de görev değişimi
Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan, 30 Haziran 2026’da görevini Stuttgart’tan Türkiye’ye gelecek Şenol Bayrak’a devredecek.
-
IONIQ 3 Milano Tasarım Haftası’nda tanıtılacak
İzmit’te üretilecek IONIQ 3 ilk kez 2026 Milano Tasarım Haftası’nda sahneye çıkacak
-
Güncellenen Opel Astra Nisan’da Türkiye’de
Makyajlı Astra ülkemizde ilk etapta 130 HP gücünde 1.5 litrelik dizel motorla sunulacak
-
OMODA & JAECOO'dan farklı bir konumlandırma
Marka, “Hareket Halinde Sanat” tasarım felsefesiyle otomobili modern yaşamın stil sahibi bir parçası olarak konumlandırıyor.
-
ODMD'nin yeni başkanı Hakan Tiftik oldu
Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği, 40. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı gerçekleştirdi
-
Yıldızlı markanın zirvesi yenilendi
Mercedes‑Maybach S‑Serisi, tarihinin en kapsamlı güncellemelerinden biriyle sahneye çıktı























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS