
Volvo Cars geleceğe hazırlanıyor!
01 Kasım 2018 / 23:15 Volvo Cars Tech Fund, elektrikli araç şarj şirketi FreeWire'a yatırım yaptı

Volvo Cars'ın otomobilleri elektrikle geleceğe hazırlama stratejisi doğrudan şarj veya hizmet istasyonlarına sahip olmayı öngörmese de FreeWire şirketine yapılan yatırım şirketin diğer ortaklarla birlikte elektrik tabanlı mobiliteye yaygın bir geçişin sağlanması için genel taahhüdünü destekliyor.
FreeWire, elektrikli otomobillere yönelik esnek hızlı şarj teknolojilerinde öncü olan San Francisco merkezli bir şirket. Şirket, elektrikli araç şarjının hızla ve yaygın olarak kullanılmasına imkân sağlayan hem sabit hem de mobil hızlı şarj teknolojilerinde uzmanlaşmış durumda.
2019 yılından itibaren piyasaya sürülen her yeni Volvo otomobili elektrikli olacak. Şirket, 2025 yılına gelindiğinde dünyadaki tüm satışlarının yüzde 50'sinin tamamen elektrikli araçlar olacağını öngörüyor.
Volvo Cars Tech Fund CEO'su Zaki Fasihuddin yapmış olduğu değerlendirmede: “Tüm ürün gamımızı elektrikli hale getirmek üzere sektöre öncülük eden taahhüdümüzün yansımasına uygun olarak Volvo Cars'ın geleceği elektrik üzerine olacak” dedi ve ekledi: “Elektrikli araçların daha geniş kitleler tarafından benimsenmesini desteklemek için elektrikli otomobilin şarjının bir aracın benzin deposunu doldurmak kadar basit hale getirmek gerekiyor. FreeWire şirketine yapmış olduğumuz yatırım bu alandaki hedeflerimizin güçlü bir göstergesi.”
FreeWire CEO'su Arcady Sosinov, “Elektrikli araç (EV) hızlı şarj ve ultra hızlı şarj teknolojimiz sayesinde yeni pazarlar ve iş modelleri geliştirmek üzere Volvo Cars ile iş birliği yapmaktan heyecan duyuyoruz” dedi ve ekledi: “Volvo gibi köklü geçmişi olan ve gelecek vizyonuna sahip bir otomobil üreticisiyle işbirliği yapmak, şirketin büyümesini gerçekten hızlandıracak teknolojiye, testlere ve yeni stratejilere erişmemizi sağlayacak.”
Volvo Cars Tech Fund bu yılın başında faaliyete geçti ve dünyanın dört bir yanındaki yüksek potansiyele sahip yeni teknoloji şirketlerine yatırım yapmayı hedefliyor. Yatırımları daha çok yapay zekâ, elektrifikasyon, otonom sürüş ve dijital mobilite hizmetleri gibi otomobil endüstrisini dönüştüren stratejik teknoloji eğilimleri üzerine yoğunlaşıyor.
Volvo Cars Tech Fund bu yılın başında otonom araçlarda kullanılan ileri sensör teknolojisinin geliştirilmesinde lider bir startup olan Luminar Technologies'e yaptığı ilk yatırımını açıkladı. Volvo Cars, Volvo araçlarında LiDAR sensör teknolojisinin geliştirilmesi ve testlerinin yapılması için Luminar ile iş birliği yapıyor.
-
BYD ailesi SEALION 7 ve ATTO 2 ile genişliyor
Yeni D-SUV modelini satışa sunan BYD Türkiye, Aralık ayında ürün gamına ATTO 2'yi de ekleyecek
-
Renault Duster yeni seçeneklere kavuştu
Yeni Duster, yenilenen yerli üretim motor gamıyla segmentindeki iddiasını artırdı
-
Hyundai'nin dev elektriklisi Türkiye'de...
E-SUV segmentindeki IONIQ 9, geniş ve pratik kabini, özgün tasarımı ve teknolojisiyle öne çıkıyor
-
Toyota C-HR'a GR SPORT dokunuşu
Toyota, CH-R modelinin sportif detaylara sahip GR SPORT versiyonunu Türkiye’de satışa sundu























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS